Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sami yusuf

Uzman
Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem topladım.
Güç verince 25 saniye falan anakarttaki CPU ve DRAM ışıkları yanıyor sonra monitör çalışıp görüntü geliyor. Bu normal mi?
Eski sistemde sistemle birlikte monitörde aynı anda açılıyordu.
  • R5 7600
  • MSI B650M-B
  • 1 TB SSD (KC300)
  • 850W Gold+ High Power
  • XPG Lancer RGB 16 GB 6000 MHz CL30
İlk başta Patriot'un 32 GB 6000 MHz CL30 aldım bunda da aynı 25 saniye falan yanıyordu fakat bir tanesi bozuk çıktı iadeye gönderdim, onlar 4800 MHz'de çalışıyordu, yeni idarelik aldığım direkt 6000 MHz'de çalıştı. BIOS kısmında hem XMP hem EXPO açık gözüküyor. Ekran kartı daha gelmedi. Anakarttan görüntü alıyorum.
Yani kısacası bu görüntü gelmeden önce 25 saniye falan yanan CPU ve DRAM ışığı normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle hem XMP hem de Expo açık olamaz. BIOS güncellemesi yaptıktan da sorun devam ediyorsa aşağıdaki rehberle BIOS ayarlarınızı düzeltin.

Öncelikle hem XMP hem de EXPO açık olamaz. BIOS güncellemesi yaptıktan da sorun devam ediyorsa aşağıdaki rehberle BIOS ayarlarınızı düzeltin.

Teşekkür ederim Recep hocam, Gear down ayarını enabled yapınca, güç verir vermez ışıklar anlık yanıp sönüyor görüntü geliyor.
Son BIOS zamanıda 44 saniyeden 12.1 saniyeye düştü.

PC kapanınca PSU'dan tık diye bir ses geliyor, bir de anlık kırmızı CPU yanıyor bunlar normal mi peki?

Son düzenleyen: Moderatör: