Bilgisayar açılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CyberCihan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 327

CyberCihan

Başarılı
Makaleler
2
Normal oynarken AMD Hata Raporu Aracı çıktı, ekran kapanıp açıldı. Bir süre sonra direkt siyah ekrana atıp "Cihazınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor" ve altında da DRIVER_POWER blablabla yazdığını hatırlıyorum, kapandı bilgisayar. Kasanın tuşuna bastığım da kasanın ışıkları vs. yanıyor ama BIOS dahil ekrana görüntü gelmiyor.

(Monitöre StandBy Mode yazısı geliyor sonra kapanıyor) Kasanın USB portundan gamepade elektrik geliyor bu arada. Ben birkaç yöntem denedim fakat çözemedim.

DRIVER_POWER hatasının nedeni MicroSD driver kurulumu olabiliyormuş sanırım. Bu hatadan yaklaşık 8-9 saat önce bilgisayara MicroSD kart için driver kurmuştum.

Anakart MSI B450M Bazooka V2 ve Ez Debug Led ışığı VGA'da beyaz yanıyor sürekli.

-RAM'leri çıkarttım tek tek denedim, slot değiştirdim.
-Ekran kartını çıkartıp taktım.
-Güç kablosunu çıkarıp statik elektriğini aldım kasanın.

Son düzenleme:
Senin RAM'leri başka kasada denemen gerekli, ya da kendi bilgisayarında farklı bir RAM denemen gerekli.

@Ayhan Dönmez brick olma durumu olabilir mi?
Benim RAM'ler farklı kasada çalışıyor sıkıntı yok, diğer kasadaki RAM'leri görüntü alamadığım sisteme taktım yine değişmedi VGA yanmaya devam ediyor.

Diğer kasadaki RAM'leri görüntü alamadığım sisteme taktım yine değişmedi VGA yanmaya devam ediyor.

HDD'yi de deneyin, SSD ya da HDD ne varsa, bu parça da sağlam çıkarsa, geriye güç kaynağı ve anakart kaldı. Senin güç kaynağını arkadaşının sistemde deneyin, sistem sorunsuz çalışırsa, anakarta servis yolu göründü demek, ya anakarttan birkaç parça yandı ya da BIOS'un komple çöktü brick oldu, geriye başka bir şey kalmadı. @CyberCihan

Vallahi çok yordu hocam.PSU, anakart değiştirmesi de çok yoracak habire değiştir vs. bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum.

Vallahi çok yordu hocam. PSU, anakart değiştirmesi de çok yoracak ha bire değiştir vs. bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum.

Bilgisayarcı da burada saydığımız işlemleri yapacak, dediğim gibi sorun büyük ihtimalle anakart. Üşeniyorsan bilgisayarcıya ver geç onlar halletsin.

Yapacak bir şey yok, kimi bilgisayarcı hiç para almıyor, kimisi kasayı görür görmez 1.000 TL fiyat çekiyor, onu artık @CyberCihan kendisi sorup öğrenecek.

Benim kasaya aynen böyle görüntü gelmiyordu. CPU ve DRAM yanıyordu. Bilgisayarcıya götürdüm, sorunun RAM olduğunu söyledi. Evde kasayı kendim söktüm, anakart PIN'i kırılmış. Bilgisayarcı kesin RAM'i çıkardı, taktı; ekran kartını çıkardı, taktı, baktı olmuyor. Kolpadan RAM'de sıkıntı var dedi. 2024'te 500 TL almıştı, şimdi ne kadar bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…