Bilgisayar aniden kapandı

SalimBdk 33

Uzman
Kardeşim benim PC de modlanmış farming 2025 oynuyorken birden sistem gitti. Güç tuşuna bastık ama açılmadı. Sonra ben Power Supply kablosunu PSU'dan çıkardım, geri taktım ve PC açıldı. Herhangi bir minidump yok ama şunlar sistem kapanmadan önce bu hataları vermiş. @Ayhan Dönmez RAM ayarları yapmaz, değil mi?

Son düzenleme:
BIOS'a girin, F9 ile arama sekmesinden SVM ayarını bulup enabled yapın.

O bu kadar soruna neden olur mu ya PC bildiğin kapanıp daha açılmadı.

Ya ben o kadar ağır oyunlar oynuyorum Silent Hill battefield james bond ama hiç hata almadım kapanma vs.

O bu kadar soruna neden olur mu ya PC bildiğin kapanıp daha açılmadı.

Şu an sanal bellek hatası yaşıyorsun, sanal belleği açtıktan sonra sorun yaşarsan, onların sebebine ayrıyeten bakarız. Modlu oyun Windows'un dosyalarını da bozmuş olabilir, sistemi onarman ya da format ta atman gerekebilir. RAM ayarını BIOS'a profile 1 olarak kaydet, BIOS'u default moda al, sanal bellek ayarını bulup tekrar kontrol et, RAM ayarını sonra profil 1'den otomatik etkinleştirirsin. Sanal belleği Windows üzerinden de açabibilirsin. BIOS daha garanti.

Ben en iyisi temiz bir format atayım.

O, Ayhan abi ile yaptığımız RAM ayarları ile ilgili değildir, değil mi? Memtest geçti, VT3 geçti, saatlerce BF falan oynandı ama bu oyun sorunlu, sanırım modlu olması da cabası.

Son düzenleyen: Moderatör:
SVM kapalı kalmasın dikkat et. Formatı güncel ISO indirip atın, kasanın ön panelinden atmayın, anakart üzerindeki USB girişini kullanın.

Formata gerek var mı?

Geçen gün ayhan abi ile kapattık RAM ayarına son pürüzleri verirken.

BIOS girmiyor ki ASUS ekranı geliyor del tuşuna abaniyorum girmiyor. @Ayhan Dönmez abi o son girdiğimiz enable disable ayarları bozdu sanırım

Anakart üzerindeki pimlerden clear CMOS işlemi yapman gerekli o zaman, ya da anakartın arkasında CMOS tuşu varsa oradan da yapabilirsin, o zaman BIOS'a girebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…