Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SalimBdk 33

Uzman
Kardeşim benim PC de modlanmış farming 2025 oynuyorken birden sistem gitti. Güç tuşuna bastık ama açılmadı. Sonra ben Power Supply kablosunu PSU'dan çıkardım, geri taktım ve PC açıldı. Herhangi bir minidump yok ama şunlar sistem kapanmadan önce bu hataları vermiş. @Ayhan Dönmez RAM ayarları yapmaz, değil mi?

Ekran görüntüsü 2026-07-18 235307.webp

Ekran görüntüsü 2026-07-18 235313.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Değiştirdim abi sorun yok, içerisi hamam gibi oldu hem hava sıcak... Teli de söyle yaptım herhangi yere temas etmiyor artık sağlam.

@Ayhan Dönmez abi Windows'u optimize etmek, gereksiz kaynak tüketen şeyleri kapatmaya yönelik bildigin iyi bir rehber var mı?
Dibine kadar zorlanmış sistem var sende, kardeşe ona buna emanet etmemen lazım. Uğraşırsın yoksa, kullanan kişi işin bilincinde olmalı. Kardeşine emanet ederken GPU dahil her şeyi stok ayarlara al.

Yok abi bundan sonra modlu şu bu kimse yükleyemez orijinal ne varsa girsin oynasın. Vallahi korktum aynısı başıma gelecek kart gidecek diye gerçi gitse garanti varda.

Yok abi bundan sonra modlu şu bu kimse yükleyemez orijinal ne varsa girsin oynasın. Vallahi korktum aynısı başıma gelecek kart gidecek diye gerçi gitse garanti varda.

Karta gözün gibi bak, bu forum tekrardan yeni bir 9070 XT ile yaşadığım sorunlar konusunu kaldıramaz.

@SalimBdk PSU tarafından da kontrol et güç çıkışlarını. Bir süre kullan, problem tekrarlarsa bakarız. Tek seferlik olabilir böyle.

Karta gözün gibi bak, bu forum tekrardan yeni bir 9070 XT ile yaşadığım sorunlar konusunu kaldıramaz.

@SalimBdk PSU tarafından da kontrol et güç çıkışlarını. Bir süre kullan, problem tekrarlarsa bakarız. Tek seferlik olabilir böyle.

Belki de anlık bir elektriksel sorun oldu bina da, PSU da kendini korumaya aldı her şey olabilir, dediğim gibi hepsine bakacağım tekrar yine de bir format falan atayım.

Belki de anlık bir elektriksel sorun oldu bina da, PSU da kendini korumaya aldı her şey olabilir, dediğim gibi hepsine bakacağım tekrar yine de bir format falan atayım.

Bilemeyiz, evet. Dediğim adımları yap sırayla, için rahat etsin. Bu tarz PC'leri de ona buna emanet etmemek lazım. Problem çıkar.

Oyun PC yakmaz; anlık yüke girince sisteminde PSU'ya da ekran kartı problemi varsa ya kapanır ya da oyun çöker.
Bu arada PC hemen açılmadıysa anakart ile kasa temas ediyor olabilir ve o da statik elektrik birikmesine yol açar. PC tamiri yaptığım dönemler de çok öyle kasa getiren oldu.

Oyun PC yakmaz; anlık yüke girince sisteminde PSU'ya da ekran kartı problemi varsa ya kapanır ya da oyun çöker.
Bu arada PC hemen açılmadıysa anakart ile kasa temas ediyor olabilir ve o da statik elektrik birikmesine yol açar. PC tamiri yaptığım dönemler de çok öyle kasa getiren oldu.

Prizden yapar mı?

Anakarta bir ay oldu böyle kullanıyoruz hiçbir şey olmadı.

Az önce boşta dururken Windows kurduk Windows'u yapıyorduk ben bir yemek yemeye gittim geldim kapanmış enter bastım açılmadı tuş bastik açılmadı.

@Ayhan Dönmez

Son düzenleme:

Sigortaden elektriği kesin, przin kapağı varsa sök, vidalarını gevşet, yuvarlak göbeğini kontrol et, siyahlaşma yanık izi varsa değiştir, siyahlaşma yoksa, avometre ölçüm yapacaksın, avometre kullanmayı bilmiyorsan birisine ölçüm yaptır, ya da avometre bul, birlikte ölçeriz. @SalimBdk

Prizden yapar mı?

Anakarta bir ay oldu böyle kullanıyoruz hiçbir şey olmadı.

Az önce boşta dururken Windows kurduk Windows'u yapıyorduk ben bir yemek yemeye gittim geldim kapanmış enter bastım açılmadı tuş bastik açılmadı.

@Ayhan Dönmez

Kasaya elini değdirdiğinde ya da USB kablosunun ucunu kasayla temas ettirdiğinde USB takma sesi gelir. USB portuna takmadan temas ettir bakalım. USB'nin kenarlarında ki demire değdireceksin.