Ceyhun

Uzman
Düne kadar bir sorun yoktu. Az önce Chrome'dan film izleyeyim dedim 4 sekme açıktı. Birkaç kere Ethernet gidip durdu, sonra da belirli aralıklarla PC reset attı. Sonra arka arkaya reset atmaya başladı. Sorunun neden kaynaklandığını nasıl anlarım? Değerlerim bu şekilde.

IMG_0575.webp

IMG_0573.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun yazılımsal olup olmadığını anlamak için diskini bölüp 2. bir Windows atabilirsin.

SSD bölünce sıkıntı çıkarmıyor muydu? Ya da temiz bir format mı atsam? RAM'leri silgi ile temizledim. Şimdi açtım. Daha reset atmadı. Bir de PC açılınca 3 saniyede masaüstü geliyor. Parolayı giriyorum ve görev yöneticisine baktım ilk 10 saniye kadar işlemci %100 çalışıyor sonra düşüyor %5'lere

En son bu güncelleştirmeleri kurmuş. Acaba bunlardan kaynaklı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• a.webp
    a.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 61
SSD bölünce sıkıntı çıkarmıyor muydu? Ya da temiz bir format mı atsam? RAM'leri silgi ile temizledim. Şimdi açtım. Daha reset atmadı. Bir de PC açılınca 3 saniyede masaüstü geliyor. Parolayı giriyorum ve görev yöneticisine baktım ilk 10 saniye kadar işlemci %100 çalışıyor sonra düşüyor %5'lere
İlk açılışta işlemci kullanımının yüksek olması ve masaüstünün 3 saniye geç gelmesi normal. Uzun süre format atılmazsa bir de yepyeni güncellemeler almışsanız yazılımsal sıkıntı olabilir.

Eğer reset atarsa format çekmeyi deneyebilirsiniz, diski kaça bölerseniz bölün sıkıntı etmez.

ASUS TUF B450M Pro Gaming anakart.
MSI Ventus RTX 2060 6 GB.
Kingston 2x16 3200 MHz CL 16 RAM.
AMD Ryzen 7 5700X. (işlemciyi alalı 3 hafta oldu bu arada)
Samsung 970 EVO Plus 500 GB M.2 SSD.
Corsair RM850e PSU.

Tdc değeri de kısa süreliğine kırmızı oluyor bir 5 saniye.

Parolayı giriyorum ve görev yöneticisine baktım ilk 10 saniye kadar işlemci %100 çalışıyor sonra düşüyor %5'lere.
Bu gayet normal ilk açılışta arka planda uygulamaların açılması için çalışıyor. Program açılırken dosyaları yüklüyor, veri tabanına bağlanıyor veya başlatma işlemleri yapıyor olabilir.

ASUS TUF B450M Pro Gaming anakart.
MSI Ventus RTX 2060 6 GB.
Kingston 2x16 3200 MHz CL 16 RAM.
AMD Ryzen 7 5700X. (işlemciyi alalı 3 hafta oldu bu arada)
Samsung 970 EVO Plus 500 GB M.2 SSD.
Corsair RM850e PSU.

Tdc değeri de kısa süreliğine kırmızı oluyor bir 5 saniye.
Son sürüm BIOS kurulu mu? AGESA güncellemeleri çok önemli bir üst model CPU'lar için. Ayrıca çökme tarihlerini hatırlıyorsanız buradaki gibi olay günlüğünü alıp gönderin.