Düne kadar bir sorun yoktu. Az önce Chrome'dan film izleyeyim dedim 4 sekme açıktı. Birkaç kere Ethernet gidip durdu, sonra da belirli aralıklarla PC reset attı. Sonra arka arkaya reset atmaya başladı. Sorunun neden kaynaklandığını nasıl anlarım? Değerlerim bu şekilde.
SSD bölünce sıkıntı çıkarmıyor muydu? Ya da temiz bir format mı atsam? RAM'leri silgi ile temizledim. Şimdi açtım. Daha reset atmadı. Bir de PC açılınca 3 saniyede masaüstü geliyor. Parolayı giriyorum ve görev yöneticisine baktım ilk 10 saniye kadar işlemci %100 çalışıyor sonra düşüyor %5'lere
En son bu güncelleştirmeleri kurmuş. Acaba bunlardan kaynaklı olabilir mi?
SSD bölünce sıkıntı çıkarmıyor muydu? Ya da temiz bir format mı atsam? RAM'leri silgi ile temizledim. Şimdi açtım. Daha reset atmadı. Bir de PC açılınca 3 saniyede masaüstü geliyor. Parolayı giriyorum ve görev yöneticisine baktım ilk 10 saniye kadar işlemci %100 çalışıyor sonra düşüyor %5'lere
İlk açılışta işlemci kullanımının yüksek olması ve masaüstünün 3 saniye geç gelmesi normal. Uzun süre format atılmazsa bir de yepyeni güncellemeler almışsanız yazılımsal sıkıntı olabilir.
Eğer reset atarsa format çekmeyi deneyebilirsiniz, diski kaça bölerseniz bölün sıkıntı etmez.
Düne kadar bir sorun yoktu. Az önce Chrome'dan film izleyeyim dedim 4 sekme açıktı. Birkaç kere Ethernet gidip durdu, sonra da belirli aralıklarla PC reset attı. Sonra arka arkaya reset atmaya başladı. Sorunun neden kaynaklandığını nasıl anlarım? Değerlerim bu şekilde.
Bu gayet normal ilk açılışta arka planda uygulamaların açılması için çalışıyor. Program açılırken dosyaları yüklüyor, veri tabanına bağlanıyor veya başlatma işlemleri yapıyor olabilir.
Son sürüm BIOS kurulu mu? AGESA güncellemeleri çok önemli bir üst model CPU'lar için. Ayrıca çökme tarihlerini hatırlıyorsanız buradaki gibi olay günlüğünü alıp gönderin.