Ceyhun

Uzman
Düne kadar bir sorun yoktu. Az önce Chrome'dan film izleyeyim dedim 4 sekme açıktı. Birkaç kere Ethernet gidip durdu, sonra da belirli aralıklarla PC reset attı. Sonra arka arkaya reset atmaya başladı. Sorunun neden kaynaklandığını nasıl anlarım? Değerlerim bu şekilde.

IMG_0575.webp

IMG_0573.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Eventlerin hepsini görebilsek harika olur ama dediğiniz gibi PSU yeniyse muhtemelen bellek/anakart sorunu olabilir. Java ile ilgili olmaması lazım ama dediğiniz gibi temiz kurulumda denerseniz harika olur.

Merhaba, format atmayı denedim ve dosyaları yüklüyor daha sonra reset atıp format atma ekranına geri dönüyor. Bir de BIOS'ta bu voltaj değeri var normal mi?

Dosya Ekleri

• IMG_0582.webp
    IMG_0582.webp
    97,5 KB · Görüntüleme: 53
Başka bir güç kaynağı ile bu değer çıktı yine. Ama bu sefer bir kapanma falan olmadı formatı atabildim. BIOS'a girdiğimde de bekledim bayağı kapanma olmadı ama alttaki değer hâlâ kırmızı. Bir de bu değer bir artıyor bir düşüyor ama rengi hep kırmızı. En fazla 4,580 lere çıktı.

Şimdi de ekran kartı sürücüsünü kurarken reset attı. O zaman geriye anakart kalıyor sanırsam doğru mudur?

İşlemci fanının üst kısmında siyah bir blok var deforme olmuş ve rengi siyahtan bazı kısımları bronz renge dönüşmüş. (tozlar için kusuruma bakmayın)

Dosya Ekleri

• IMG_0586.webp
    IMG_0586.webp
    103,5 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_0589.webp
    IMG_0589.webp
    242,6 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_0589.webp
    IMG_0589.webp
    148,6 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Başka bir güç kaynağı ile bu değer çıktı yine. Ama bu sefer bir kapanma falan olmadı formatı atabildim. BIOS'a girdiğimde de bekledim bayağı kapanma olmadı ama alttaki değer hâlâ kırmızı. Bir de bu değer bir artıyor bir düşüyor ama rengi hep kırmızı. En fazla 4,580 lere çıktı.

Şimdi de ekran kartı sürücüsünü kurarken reset attı. O zaman geriye anakart kalıyor sanırsam doğru mudur?

İşlemci fanının üst kısmında siyah bir blok var deforme olmuş ve rengi siyahtan bazı kısımları bronz renge dönüşmüş. (tozlar için kusuruma bakmayın)
Hocam iş o zaman çok ciddi, garantisi duruyorsa yollayın. Anakartı üst kısmında deforme dediyseniz VRM tarafı bile yanmış olabilir. Bir an önce gönderin.

Hocam iş o zaman çok ciddi, garantisi duruyorsa yollayın. Anakartı üst kısmında deforme dediyseniz VRM tarafı bile yanmış olabilir. Bir an önce gönderin.

MSI MPG B550 gamıng Plus anakartı önerir misin peki? 5250₺ fiyatı var. Ya da bu işlemciyi uzun yıllar taşıyacak bir anakart önerin var mı?