Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alfhanzo

Çalışkan
İyi günler. Bilgisayar başlarken öncesinde anakart logosu MSI geliyordu, şimdi ise Windows logosu geliyor. Bir çözümünüz var mıdır?

UEFI, CSM, Full screen logo display, Fast boot ayarı da kapalı.

Anakart: MEG X570s unıfy-X Max.

Dosya Ekleri

• 20250216_191155.webp
    20250216_191155.webp
    6,4 MB · Görüntüleme: 136
Çözüm
Merhaba sorun eski BIOS tekrar geçtiğimde çözüldü.

Mevcut sürümle ilgili bir sorun da olabilir. Beta sürüme geçmeyi dener misin?

Onuda denedim abi ama olmadı. Eski sürümlerde sıkıntı yok ama yeni son sürümlerde sorun devam ediyor anladığım kadarıyla. Anlaşılan yeni bir BIOS güncellemesi bekleyeceğim. Cevaplarınız için teşekkürler.
UEFI BIOS değil mi? Legacy falan değil. UEFI boot için anakart üreticisi ne koyduysa o görünmesi lazım ve değiştirilebilir bir simge olduğunu hiç sanmıyorum. Legacy'de ise bu logo geliyor olmalıydı. BIOS güncelleme sonrası mı oldu bu?

Bilgisayarı yeni açarken mi yoksa yeniden başlattığınızda mı? Ben bazen reset atıyorum anakart yazısını görmüyorum çok hızlı açıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler. Bilgisayar başlarken öncesinde anakart logosu MSI geliyordu, şimdi ise Windows logosu geliyor. Bir çözümünüz var mıdır?

UEFI, CSM, Full screen logo display, Fast boot ayarı da kapalı.

Anakart: MEG X570s unıfy-X Max.

UEFI ayarını açın hocam çok iyi bir de UEFI'yi açarsanız Windows logosu yerine anakart logosu gelir ASUS'ta öyle oluyor ben yaklayamıyorum anakart açıldığında çok hızlı açılıyor.

UEFI BIOS değil mi? Legacy falan değil. UEFI boot için anakart üreticisi ne koyduysa o görünmesi lazım ve değiştirilebilir bir simge olduğunu hiç sanmıyorum. Legacy'de ise bu logo geliyor olmalıydı. BIOS güncelleme sonrası mı oldu bu?

Aynen öncesinde MSI logosu geliyor şimdi ise Windows logosu geliyor. Bilgisayar ise UEFI ile formatladım. Hala aynı devam ediyor. Eski BIOS'ta simge farklı şimdiki BIOS'ta farklı. Eski BIOS deneyip tekrar deneyeceğim

UEFI ayarını açın hocam çok iyi bir de UEFI'yi açarsanız Windows logosu yerine anakart logosu gelir ASUS'ta öyle oluyor ben yaklayamıyorum anakart açıldığında çok hızlı açılıyor.

Ayarlarda bir sıkıntı var mıdır acaba?

Dosya Ekleri

• 20250216_232304.webp
    20250216_232304.webp
    7,3 MB · Görüntüleme: 80
  • 20250216_232236.webp
    20250216_232236.webp
    6,5 MB · Görüntüleme: 89
Son düzenleme:
Merhaba sorun eski BIOS tekrar geçtiğimde çözüldü.

Mevcut sürümle ilgili bir sorun da olabilir. Beta sürüme geçmeyi dener misin?

Onuda denedim abi ama olmadı. Eski sürümlerde sıkıntı yok ama yeni son sürümlerde sorun devam ediyor anladığım kadarıyla. Anlaşılan yeni bir BIOS güncellemesi bekleyeceğim. Cevaplarınız için teşekkürler.

Çözüm