Bilgisayar BIOS ekranı bile gelmeden resetleniyor

emirsyl

Uzman
İyi günler herkese öncelikle. Dün elektriğin 1 sn içerisinde gidip gelmesi sonucu uyku modunda olan bilgisayarım kapandı. Tekrar açmaya çalıştığımda anakartın üzerindeki ışıklar sırasıyla: Kırmızı (CPU) sarı (DRAM) beyaz (VGA) ve ardından tekrar kırmızı ışık göz kırpar gibi yanıp bilgisayar tamamen kapandı ve tekrar tekrar bunu resetleyerek yapmaya devam etti. Bugün bilgisayarcıya götürdüğümde 5 saat sonucunda "bence anakart sıkıntılı, çünkü anakart yamuk" gibi bir cevap aldım. İşlemci fanını oturturken belki yamulmasına sebep olmuş olabilirim diye düşündüm ancak böyle bir durum olsa 1 senedir neden bilgisayar çalışsın? Ve elektrik gidip geldikten sonra bir anda bilgisayarın böyle bozulmuş olması mantıksız geldi.

Sorunu çözmek için denediğim yöntemleri yazmak istiyorum: RAM'lerin yerini sırasıyla değiştirdim ve sonuç aynı. 2 RAM'i de çıkarttım bu sefer dit dit sesleri devreye girdi haliyle. Ekran kartını sökmeyi denedim aynı şekilde bip sesleri. USB soketleri vb her şeyi söküp denedim bu sefer ilk baştaki sorunumuz devam etti. İşlemcinin ısısı yükselip kapanıyordur diyerek termal macunu yeniledim ancak yine nafile. BIOS pilini çıkartıp 10 dk sonra taktım yine çözüm olmadı.

Sorun bence Power'da gibi görünüyor ancak sizce neyde olabilir? Bozuk olan parçayı tespit edebilirsem ona göre yenisini sipariş edeceğim ancak yaşadığım ilçedeki hiçbir bilgisayarcı işinin ehli değil ve garip garip cevaplar verip yolluyorlar ellerinde parça da yok doğru dürüst sistemi deneyebileceğim.

Sistem özelliklerim:
  • MSI H610M-E DDR4 anakart.
  • i3 12100F.
  • G.Skill 32 GB RAM.
  • RTX 4060.
  • FSP 500W AHBC PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun dediğin gibi güç ile alakalı olabilir. Başka bir PSU ile test etme şansın yok sanırım ?

Sistemde garantisi devam eden 3 parça var sadece anakart işlemci ekran kartı

Bugün yalvar yakar bir bilgisayarcıdan test etmesini isteyeceğim götürüp
Bence sen her ihtimale karşı garantisi olan parçaları garantiye götür. Yeni'de bir PSU sipariş ver. Sorun çözülür gibi.

Tabii şahsi fikrim bu benim. Uğraşmak istemezsiniz siz bilirsiniz hocam tabii ki de.

Sorunun PSU'da olma ihtimali yüksek.

Sistemde garantisi devam eden 3 parça var sadece anakart işlemci ekran kartı.

Bugün yalvar yakar bir bilgisayarcıdan test etmesini isteyeceğim götürüp.

Bence Amazon'dan PSU sipariş edip deneyin derim. 50 TL veriyorsunuz ertesi güne geliyor. Amazon'un satması gerek tabii bunun için, eğer PSU ile sorun çözülmezse iade yaparsınız. Benim fikrim bu, uğraşmak istemiyorasanız size kalmış tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıklı, sanırım öyle yapacağım zarar vermeden montajlamadan kabloları anakarta takıp denerim sadece eğer çalışırsa iade etmem çalışmazsa iade edip diğer parçalarda sorun ararım

Bugün bir bilgisayarcıda denedim psu yine aynı hatayı aldım. Anakartta problem %99 ihtimalle, %1 de işlemciden diye düşünüyoruz. Garantiye yollayıp elektrik kesintisi notunu düşeceğim. Umarım elektrik kesintisi sonucu olduğu net belli olur ona göre rapor alıp TEDAŞ'ı mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Gelişmeleri bu konuda yazacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…