Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

thragg

Gelişen
Dün akşam çalışan bilgisayarımı bu sabah açmaya çalıştığımda çalıştıramadım. Kasadaki tüm fanlar çalışıyor ve klavyenin ışığı da geliyor ama BIOS'a bile giremiyorum, açılmıyor direkt. Ekran ufak aydınlanıyor açılacakmış gibi fakat açılmıyor. BIOS'a bir kere girebildim onda da değerler saçmaydı, sayfada olduğu gibi.

PSU güç kablosuyla oynayınca da aşağıya eklediğim şekilde ekranda ufak glitchler oluyor. PSU statik boşaltmayı denedim, BIOS piline tak çıkart yaptım, ekran kartı ve RAM'leri de aynı şekilde takıp çıkarttım ve farklı RAM slotlarında denedim fakat nafile. Ekranın durumunu sayfaya ekliyorum. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Ekran tamamen kapalı da değil, hafif aydınlanıyor ama anlamadım sorunu.

20250525_154443.webp

20250525_210930.webp

20250525_214255.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Son zamanda değiştirdiğiniz donanım varsa onu çıkarın. BIOS'a CMOS reset sonrası girebilmeniz lazım. Giremediyseniz, Harici ekran kartını çıkarıp O/B olarak bağlayın. RAM'ler çıkarıp temizleyip sıkıca doğru slotlara takın. PSU kablolarını doğru ve eksiksiz yerlere takılı olduğuna emin olun.
Sistemde SSD harici HDD varsa HDD çıkarın kabloları sadece sistemin kurulu olduğu disk kalsın. Bu şekilde BIOS açılabilmesi lazım. Açamıyorum diyorsan başka bilgisayarda Memtest USB bootable edip boot menüsünden sizin bilgisayarda çalıştırın test edin.

BIOS pilini çıkartıp 10 dakika kadar bekledim. Bilgisayar açıldı fakat bu sefer de 2. monitörüm glitchlenmeye başladı.

2. ekrandaki glitchlerin donanımsal sorun olmadığını düşünüyorum. Ana ekranda böyle bir sorun yaşamadığım için BIOS pilini çıkartıp 15 dakika bekledikten sonra takınca sorunum düzeldi.
Son zamanda değiştirdiğiniz donanım varsa onu çıkarın. BIOS'a CMOS reset sonrası girebilmeniz lazım. Giremediyseniz, Harici ekran kartını çıkarıp O/B olarak bağlayın. RAM'ler çıkarıp temizleyip sıkıca doğru slotlara takın. PSU kablolarını doğru ve eksiksiz yerlere takılı olduğuna emin olun.
Sistemde SSD harici HDD varsa HDD çıkarın kabloları sadece sistemin kurulu olduğu disk kalsın. Bu şekilde BIOS açılabilmesi lazım. Açamıyorum diyorsan başka bilgisayarda Memtest USB bootable edip boot menüsünden sizin bilgisayarda çalıştırın test edin..

Sistemde SSD harici HDD varsa HDD çıkarın kabloları sadece sistemin kurulu olduğu disk kalsın. Bu şekilde BIOS açılabilmesi lazım. Açamıyorum diyorsan başka bilgisayarda Memtest USB bootable edip boot menüsünden sizin bilgisayarda çalıştırın test edin.

BIOS pilini çıkartıp 10 dakika kadar bekledim. Bilgisayar açıldı fakat bu sefer de 2. monitörüm glitchlenmeye başladı.

2. ekrandaki glitchlerin donanımsal sorun olmadığını düşünüyorum. Ana ekranda böyle bir sorun yaşamadığım için BIOS pilini çıkartıp 15 dakika bekledikten sonra takınca sorunum düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Teşekkür ederim dostum.