8bankai

Uzman
Dediğim gibi bilgisayar boştayken aniden %20'lere gidip geliyor. Oyuna girdiğimde bu değer normalinden fazla oluyor. Format attım fakat bu sorunun kaynağını bulamadım. Neyin kullandigina baktığımda "sunucu çalışma zamanı" denilen bir şey kullanıyor. Driver ile alakalı olabilir mi? Kaspersky ile tarattigimda bir şey bulmuyor.

Ekran kartı: ASUS Dual RTX 4060 8 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Kullandığım işletim sistemi: Windows 10 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi bilgisayar boştayken aniden %20'lere gidip geliyor. Oyuna girdiğimde bu değer normalinden fazla oluyor. Format attım fakat bu sorunun kaynağını bulamadım. Neyin kullandigina baktığımda "sunucu çalışma zamanı" denilen bir şey kullanıyor. Driver ile alakalı olabilir mi? Kaspersky ile tarattigimda bir şey bulmuyor.

Görev yöneticisine gir kullanımlara bak hangisi ekran kartını kullanıyor görürsün.

Performansta herhangi bir düşüş yoksa kafana takma, formatını da çakmışsın zaten. Olur öyle şeyler arada, NVIDIA'da bu tarz problemler olabiliyor, mükemmel kutsal bir varlık değil Jensen abi.

Benim 3070'li laptopta da Windows kullanırken NVIDIA durup durup "Ben burdayıııım" diyerek bataryamı ağlatıyordu. Aşırı sinir bozucu bir sorun. Linux'a geçtim kafa rahat.

Mining virüsleri Görev Yöneticisi açıldığında otomatik kapanıyor. Kaynak izleyicisinden neyin kullandığını daha rahat anlayabilirsin.

Hepsini okursan gorursun.

csmx.exe Windows'un kendi kurduğu bir şeu.

Sorun çalışma zamanı ise.
Başlat > CMD yazın > CMD ikonunu sağ tıklayın > yönetici olarak çalıştırın > powercfg -h off yaz> Enter'a bas> exit yaz > Enter'a bas.
Bu şekilde hazırda beklet seçeneğini kapatabilirsin.
Kapiş.