Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Salihd4444

Uzman
Bilgisayarım açık durumdayken bir anda görüntü gidiyor ama sistem hala çalışmaya devam ediyor. Klavye fare tarzı şeyler de çalışmaya devam ediyor. Sorun birkaç gün önce oluşu ve sorun ile ilgili bütün internette bulduğum çözümleri denedim ama olmadı.
Artı olarak bu bir anda olan bir şey, zamanı belirsiz. Sistem sıcaklığı ile de alakalı yok.

Bu sorun maalesef AMD ekran kartlarında sık gördüğüm bir sorun. Başka kartla deneme şasınız var mı? XMP açıksa da kapatıp deneyebilirsiniz, her ne kadar XMP kaynaklı olduğunu düşünmesem de bir önlem.

Alternatif bir ekran kartı yok fakat dediğiniz gibi XMP'yi kapattım ama sorun çözülmedi. Sorun ile ilgili birkaç bilgi daha vermek istiyorum. Öncelikle dediğim ekran kapanma durumu her an her şartta olabiliyor örneğin oyun oynarken, tarayıcıda gezinirken hatta masaüstünde boşta beklerken bile :( buna ek olarak ekran gittiği gibi gücü kesmezsem tekrar açıldığı zaman ekran kartı driveri çökmüş durumda oluyor.

6500XT ilk çıktığı zaman bende böyle sorun yaşamıştım. Kartı yenisi ile değiştirmek dahil bir çok yöntem denedim fakat çözüm bulamadım. Demek ki bu tür sorunlar halen devam ediyor. Eğer iade etme şansınız varsa iade edin. İade edemiyorsanız Recep hocanın dediği gibi garantiye gönderebilirsiniz.

Kartın garantisi 25 Ağustos 2024 de bitmiş. Ayrıca sorun kesin olarak ekran kartındadır değil mi?

Selam Recep abi sorunumu çözdüm. Ekran kartı driveri üzerinde görseldeki gibi Max frekansı %75 olarak ayarladım ve sorun çözüme ulaştı. Sizin de bu soruna öneri olarak başkalarına sunabilmeniz için buraya bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (340).webp
    Ekran Görüntüsü (340).webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör: