PS5'i kendi kablosuyla eskiden kullanabiliyordum, imleci de sorunsuz kullanıyordu. Sonradan niye bilmiyorum algılamadı. Farklı kablo denedim ışık yandı artık o da yanmıyor ama ışık yanmıştı gene kullanamıyordum. Nasıl kullanacağım ben bunu PC'de.
DualSense denetleyicinizi PC'de kullanabilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
USB Bağlantısını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızdaki USB portunu kontrol edin. Farklı bir port deneyin.
- Denetleyiciyi bir başka bilgisayara bağlayarak çalıştığını kontrol edin. Eğer diğer bilgisayarda da çalışmıyorsa sorun denetleyicide olabilir.
2.
Kablolu Bağlantı:
- Denetleyicinizin kablosunu düzgün bir şekilde bağlayın. Eğer farklı bir kablo denediyseniz, o kablonun da özelliklerini kontrol edin. Orijinal kabloyu kullanmak daha iyi sonuç verebilir.
3.
Bluetooth ile Bağlantı (Eğer Kablolu Çalışmazsa):
- Bilgisayarınızın Bluetooth uyumlu olduğundan emin olun.
- Denetleyiciyi Bluetooth ile bağlamak için:
- Denetleyiciyi kapalıyken "PlayStation" ve "Share" tuşlarına aynı anda basarak bu tuşları 3-5 saniye basılı tutun. Işık çubuğu yanıp sönmeye başlayacak.
- Bilgisayarınızda Bluetooth ayarlarına gidin ve "Yeni cihaz ekle" seçeneğine tıklayın.
- DualSense denetleyicinizi seçin ve bağlayın.
4.
Sürücüleri Güncelleyin:
- Bilgisayarınızdaki USB sürücülerini güncelleyin. Bunu yapmak için "Aygıt Yöneticisi"ni açın, "İnsan Arayüzü Aygıtları" altındaki aygıtı bulun ve sağ tıklayarak "Güncelle" seçeneğini seçin.
- Steam veya diğer oyun platformları üzerinden DualSense desteğini kontrol edin. Bazı oyunlar için ayarlanabilir olabilir.
5.
Oyun Ayarlarını Kontrol Edin:
- Kullandığınız oyunların denetleyici ayarlarını kontrol edin. Bazı oyunlar DualSense desteği sunarken bazıları sunmayabilir.
6.
Diğer Yazılımları Kullanma:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, DS4Windows gibi üçüncü taraf yazılımları kullanarak denetleyicinizi bilgisayarınıza tanıtmayı deneyebilirsiniz.
Bu adımları izleyerek DualSense denetleyicinizi bilgisayarınızda kullanmasını sağlamaya çalışabilirsiniz. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, bilgisayarın özelliklerini ve denetleyicinin durumunu daha detaylı belirtin.