Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Hocalar selam,

Dün gece bilgisayarı kapatıp yattım sorunsuzca. Sabah kalkıp güç tuşuna basınca ekrana hiçbir görüntü gelmedi; BIOS yazısı bile gelmedi, tık yok kısacası. Ama sistemin açıldığını görebiliyorum; sistem masaüstüne kadar gelince farenin yazılımı açılıyor ve farenin rengi değişiyor. Bu şekilde masaüstüne kadar gelebildiğini anlayabiliyorum.

Ekran kartını söküp üstünü sildim, temizledim; olmadı. RAM'leri söküp temizledim, tek tek kanalları denedim; o da olmadı. BIOS pilini çıkarttım, beklettim, taktım; o da olmadı.

Olası sorun ne olabilir? DisplayPort kablosundan şüpheleniyorum ama durduk yere bozulur mu, emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir bu sebeple anakarttan görüntü almanızı önermiştim.
Mouse imleci gözüküyor mu ekranda?
Hayır hocam, hiç ama hiç görüntü gelmiyor. Normalde güç verince ekran tam siyahtan hafif grileşir, sonra görüntü gelir ya; o bile yok. Monitör kapalı gibi, yani hiç görüntü yok. Anakarttan da maalesef görüntü alamam, işlemcimde GPU yok.

hocalar selam,

Dün gece bilgisayarı kapatıp yattım sorunsuzca. Sabah kalkıp güç tuşuna basınca ekrana hiçbir görüntü gelmedi; BIOS yazısı bile gelmedi, tık yok kısacası. Ama sistemin açıldığını görebiliyorum; sistem masaüstüne kadar gelince farenin yazılımı açılıyor ve farenin rengi değişiyor. Bu şekilde masaüstüne kadar gelebildiğini anlayabiliyorum.

Ekran kartını söküp üstünü sildim, temizledim; olmadı. RAM'leri söküp temizledim, tek tek kanalları denedim; o da olmadı. BIOS pilini çıkarttım, beklettim, taktım; o da olmadı.

Olası sorun ne olabilir? DisplayPort kablosundan şüpheleniyorum ama durduk yere bozulur mu, emin değilim.

Sinyal yok hatası alıyorsanız ve PC açılıyorsa CPU'yu çıkartıp takın sorununuz %85 çözülecektir.

Ama sinyal yok da yazmıyorsa sorun monitörde de olabilir

Çözüm