megatronn

Üstün
Yer
Vice City
Merhaba. Konu yanlış kategoriye açılmış olabilir, kusura bakmayın, nereye açacağımı bilemedim. Çok garip bir sorunum var. Laptopumun bataryası yok, o yüzden hep prizde kullanıyorum. 3’lü prize hem bilgisayarım hem de vantilatör takılı. Vantilatörü ilk açtığımda faremin üzerindeki ışık gidip geliyor. Her kademe arttırdığımda da aynı şekilde oluyor. Vantilatör 3 kademeli. Çok nadir de olsa bazen 3. kademeye getirince bilgisayar kapanıyor; sanki bilgisayara giden elektrik anlık kesilip geri geliyor gibi. Ancak dediğim gibi, bu ikinci durum çok nadir oluyor; şu ana kadar 2–3 kere yaşadım. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Prizde bir sorun olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Konu yanlış kategoriye açılmış olabilir, kusura bakmayın, nereye açacağımı bilemedim. Çok garip bir sorunum var. Laptopumun bataryası yok, o yüzden hep prizde kullanıyorum. 3’lü prize hem bilgisayarım hem de vantilatör takılı. Vantilatörü ilk açtığımda faremin üzerindeki ışık gidip geliyor. Her kademe arttırdığımda da aynı şekilde oluyor. Vantilatör 3 kademeli. Çok nadir de olsa bazen 3. kademeye getirince bilgisayar kapanıyor; sanki bilgisayara giden elektrik anlık kesilip geri geliyor gibi. Ancak dediğim gibi, bu ikinci durum çok nadir oluyor; şu ana kadar 2–3 kere yaşadım. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Prizde bir sorun olabilir mi?
  • Yaşadığınız sorun, muhtemelen aynı priz üzerinde yüksek akım tüketen cihazların olması nedeniyle oluşan elektriksel dalgalanmalardan kaynaklanıyor.
  • Vantilatör, çalışırken gerekli akımı çekmesi durumunda, prize bağlı diğer cihazların (örneğin bilgisayar) elektrik akışını etkileyebilir.
  • Bu tür durumlarla başa çıkmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Farklı Bir Priz Kullanın:
- Vantilatörü ve bilgisayarı ayrı prizlere bağlayarak, her cihaz için gereken akımı sağlamak için alternatif bir yol deneyin.

2. Multimetre ile Gerilim Kontrolü:
- Eğer elinizde bir multimetre varsa, prize bağlı cihazların gerilimini kontrol edin. Voltaj dalgalanması olup olmadığını kontrol edin.

3. Güç Şeridi Kullanımı:
- Yeterli güç dağıtımı sağlayan ve üst düzey koruma sunan bir güç şeridi kullanmayı düşünün. Bu tür cihazlar, dalgalanmalara karşı daha iyi bir izolasyon sağlar.

4. Uzman Kontrolü:
- Eğer sorun devam ederse, bir elektrikçi çağırarak prizde ya da evdeki elektrik sisteminde bir sorun olup olmadığını kontrol ettirin.

Bu adımları izleyerek problemi çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik bilgi paylaşarak sorunu derinlemesine inceleyebiliriz.