Picky

Uzman
Merhaba, bilgisayarımı ilk açtığım an belirli bir süre donma yaşıyorum. Aşağıdaki resimlerde gördüğünüz araç çubuğu üzerinde yer alan ikonlar donma süresi bitene kadar gelmiyor/görünmüyor. Kırmızı daire içine aldığım Edge, ses, Ethernet gibi simgelerin olduğu yerler şeffaf bir şekilde sanki o simgeler oraya konmamış gibi boş görünüyor. Ek olarak örneğin tarayıcı ya da bir klasörü çift tıkladığımda ekrana hiçbir şey gelmiyor. Yakın zamanda format atmıştım, neden kaynaklanabilir sizce?

Görev1.webp

Görev2.webp

CMD'yi yönetici olarak çalışırıp gir.
Yaptım hocam şimdi dediğinizi biraz gözlemlerim. @Aakons hocamın Windows 11' e geç söylemiyle forumda biraz gezindim. Windows 11 LTSC sürümü ya da normal yükleyip debloat işlemi mi yapsam diye düşünüyorum. Bir çok konuya baktım bazı programlar ile yapılıyormuş. Hiçbir fikrim yok nasıl yapılacağı konusunda fakat bakıyorum, okuyorum hala.

@Aakons hocamın Windows 11'e geç söylemiyle forumda biraz gezindim. Windows 11 LTSC sürümü ya da normal yükleyip debloat işlemi mi yapsam diye düşünüyorum. Birçok konuya baktım bazı programlar ile yapılıyormuş. Hiçbir fikrim yok nasıl yapılacağı konusunda fakat bakıyorum, okuyorum hala.

Eğer Valorant LoL gibi online oyunlar oynamıyorsan Linux bak derim. Benim gibi yılların Windows kullanıcısı bile aşık oldu. Ama Linux'e geçmek istemiyorsan Windows 11 LTSC indir ama Xbox servisleri vs yok indirmek için uğraşacaksın. Bu yüzden normal Windows 11 sistemin iyi ise indir, gereksiz programları CMD ile silersin en kötü yapay zeka var artık.

Eğer Valorant LoL gibi online oyunlar oynamıyorsan Linux bak derim. Benim gibi yılların Windows kullanıcısı bile aşık oldu. Ama Linux'e geçmek istemiyorsan Windows 11 LTSC indir ama Xbox servisleri vs yok indirmek için uğraşacaksın. Bu yüzden normal Windows 11 sistemin iyi ise indir, gereksiz programları CMD ile silersin en kötü yapay zeka var artık.
Sistem aşağıdaki gibi hocam. Geçebilirim diye düşünüyorum 11 e. Siz ne dersiniz?

i5 13400F
MSI Pro B660-A Anakart
RX 6800
16 Ram