Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

galadried95

Çalışkan
Merhaba,
Yeni sistem aldım anakart modelim Gigabyte B650M S2H Rev. 1,2
İşletim sistemim Windows 11 Pro

Bilgisayarı kapat dediğim zaman ekran kapanıyor ama kasa fanları, ışıkları çalışıyor sürekli. Bazen de ekranda kapanmıyor reset atıyor bilgisayar. Ben bilgisayarı kapat diyorum ama bilgisayar yeniden başlıyor. Ne yaptıysam bilgisayarı tamamen kapatamıyorum. Fiziksel açma kapama tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum.
Not: Güç seçenekleri kısmındaki hızlı başlatma ayarını denedim olmuyor.

Çözüm
Şu an mobildeyim pc olmadığım için bakamıyorum ama bios sürümüm F30du.

Bios F30

Windows yazılımıyla alakalı olma ihtimaline karşı, bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Windows sürümünü tekrar kuruyor.

2025-01-11.webp
Aynı sorun bende de var, bilgisayarı kapat dediğim 1 saniyeliğine her şey kapanıyor sonra tekrar başlıyor. Belki en son AGESA güncellemesinden kaynaklı olabilir. 1.2.0.2b mi kullanıyorsun? F32F yani.

@galadried95, Sistem bilgileri (Kullanılan bileşenler), Bios sürüm ekler misin?
Şu an mobildeyim pc olmadığım için bakamıyorum ama bios sürümüm F30du.

Aynı sorun bende de var, bilgisayarı kapat dediğim 1 saniyeliğine her şey kapanıyor sonra tekrar başlıyor. Belki en son AGESA güncellemesinden kaynaklı olabilir. 1.2.0.2b mi kullanıyorsun? F32F yani.
Bios F30

Ben fişi çekip kapattığımda düzeliyordu. Ben yapmam diyorsanda sen bilirsin, sadece Windows 11 de başıma geldi benim veya kullanılan programla falan alakalıdır diye düşünüyorum.
Fişi çekiceksen çalışan uygulama kalmasın öyle çek.

Bende de 2 kez yapmam gerekiyor ilkinde yeniden başlatıyor.

Windows'la ilgili. Fedora ve Ubuntu milyar dolarlık şirketten daha iyiydi bu konuda.

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç seçenekleri oradan güç düğmelerinin yapacaklarını seçin diye bir ayar var ona tıkladığınızda hızlı başlatmayı aç diye seçenek seçili ise o seçeneği kaldırıp bir deneyin o PC'nin tam kapanmasını engelliyor.

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç seçenekleri oradan güç düğmelerinin yapacaklarını seçin diye bir ayar var ona tıkladığınızda hızlı başlatmayı aç diye seçenek seçili ise o seçeneği kaldırıp bir deneyin o PC'nin tam kapanmasını engelliyor.
Not: Güç seçenekleri kısmındaki hızlı başlatma ayarını denedim olmuyor.