7303

Uzman
Bilgisayar kasam vahim bir olay üzerine kendini masadan aşağı attı. Kasanın dış kısmı çöp oldu ve tamamen yamuldu, hatta içe doğru çöktü. Ancak normal bir şekilde görüntü almayı başardım. Fanların bazılarından traktör sesi geliyor, kasaya tekme atınca düzeliyor. Donanımlara herhangi bir sorun olup olmadığını anlamak için nasıl bir test uygulamalıyım?

Fanlardan fazla ses gelmesi normal muhtemelen rulmanları bozulmuştur, illa bir şey olmuştur yani ama önemli olan içindekiler onun içinde çeşitli programlarla 5-10+ dk test edebilirsiniz (ekran kartı için FurMark daha genel bir test için VRAM, CPU, RAM gibi testler için OCCT öneriyorum) eğer uzun süre testten sonra bilgisayar kendini kapatmıyorsa resetlemiyorsa sorun yoktur zaten. Daha garanti yöntem için elinizde başka bir sistem varsa eğer ki anakartta uyumluysa her parçayı teker teker başka sistemde test edebilirsin.

Türk olduğumuza göre Türk aklıyla hareket edersek "çalışıyorsa sorun yoktur" diyeceğim ama sen yine de Oyun falan varsa gir bak dene sistemde. Uzun süre açık tut sistemi (KAPANMAZSA tabii)

Bilgisayar kasam vahim bir olay üzerine kendini masadan aşağı attı. Kasanın dış kısmı çöp oldu ve tamamen yamuldu, hatta içe doğru çöktü. Ancak normal bir şekilde görüntü almayı başardım. Fanların bazılarından traktör sesi geliyor, kasaya tekme atınca düzeliyor. Donanımlara herhangi bir sorun olup olmadığını anlamak için nasıl bir test uygulamalıyım?
Kasaya niye tekme atıyorsun? Fanların vida yerleri yamulmuştur ondan ses geliyordur veya iç aksamı zarar görmüştür. Kasanın içindekileri komple sök, yeni kasaya aktar. Sağlam fanları kullan sağlam olmayanları ise çöpe yolla.

Kasaya tekme atma deme sebebim titreşim anakarta zarar verirse daha pahalıya patlar senin için dostum yapma lütfen.

Kasaya niye tekne attıyorsun 🤣 olmazsa yeni bir kasaya aktar parçaları orada söküp bakın yamulma çizilme var mı diye kablolar yerinden oynadıysa kısa devre yapabilir.

Kasaya niye tekme atıyorsun? Fanların vida yerleri yamulmuştur ondan ses geliyordur veya iç aksamı zarar görmüştür. Kasanın içindekileri komple sök, yeni kasaya aktar. Sağlam fanları kullan sağlam olmayanları ise çöpe yolla.

Kasaya tekme atma deme sebebim titreşim anakarta zarar verirse daha pahalıya patlar senin için dostum yapma lütfen.

Tekme atıyorum derken hafif vuruyorum da o da zararlı evet. Evet fanları bazılarının vidası kopmuş kasanın saç kısmı yamuldugu için.

Furmark test yapıyorum sonuçları paylaşacağım.

10 dakikalık FurMark test sonucu herhangi bir görüntü vs gitmedi.

Dosya Ekleri

• 1762081233778.webp
    1762081233778.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Tekme atıyorum derken hafif vuruyorum da o da zararlı evet. Evet fanları bazılarının vidası kopmuş kasanın saç kısmı yamuldugu için.

FurMark test yapıyorum sonuçları paylaşacağım.

10 dakikalık FurMark test sonucu herhangi bir görüntü vs gitmedi.

6700XT'li sistemede tekme atmazsın.