Merkakli34
Çalışkan
Merhaba, kasaya baktığımda ekran kartının üstü, fanların arası vs tozlanmış. Önceden idareden almıştım fakat yine tozlanmış. Temizliği epey zor oluyor, sizin püf noktanız var mıdır?
Çok güzel yazmışsınız ek olarak şöyle diyeyim kasanızın önünde toz fitresi varsa ve öndeki fanlar güçlü ise toz daha az girer.Ben direkt olarak hava kompresörü tutuyorum (modeli: S-link SLX-BL900). Fanları elimle tutuyorum ki dönmesin. Kaba tozunu makineyle aldıktan sonra 3 numara yumuşak uçlu fırçayla kalan tozları kuru kuru alıyorum. Termal macunum kuruduysa CPU ve GPU olarak ikisini değiştiriyorum. İşi bitiriyorum. Ben detaylı temizlik yapıyorum 6 ayda bir. Ayda bir de filtre temizliği. Ama şunu söyleyim yüzeysel toz temizliği yapacaksan kompresörsüz olmuyor kesinlikle.
Ben Cooler Master C700M kasa kullanıyorum. Kasa fanları olarak Noctua NF-A14 (Chromax) kullanıyorum. Ben Cooler Master'ın kendi fanlarını Noctua ile değiştirdiğimde daha fazla toz girmeye başladı ama hava akışı da çok belirgin şekilde arttı.Çok güzel yazmışsınız ek olarak şöyle diyeyim kasanızın önünde toz fitresi varsa ve öndeki fanlar güçlü ise toz daha az girer.