Phegru

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Bugün kasamda böyle bir şey fark ettim. Kasa kapak bağlantı vidalarını da kontrol kalemi ile test ettim, dokundum. Statik elektrik gibi etkisi var. Bu durum normal mi? Bir yerde bir kablo falan mı değiyor diyeceğim ama hangi kablo değecek? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

20250918_163052.webp

Merhaba arkadaşlar. Bugün kasamda böyle bir şey fark ettim. Kasa kapak bağlantı vidalarını da kontrol kalemi ile test ettim, dokundum. Statik elektrik gibi etkisi var. Bu durum normal mi? Bir yerde bir kablo falan mı değiyor diyeceğim ama hangi kablo değecek? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

Eki Görüntüle 185981

Acilen topraklama yaptırın eğer kaçaksa, hiçbir şekilde oyunlardan zevk alamazsınız, input lagınız çok fazla olur.

Aynı sorun bende de vardı yıllarca kullandım haberim olmadan taki metal klavye alana kadar. Klavyeye dokunup ayaklarımla duvara dokunduğumda çarpılıyordum. Sorun oldu mu ufak tefek anakart USB de aşırı güç yüklemesi var deyip açılmıyordu. Sorun prizdeki topraklamadaydı daha doğrusu topraklama direkt yoktu. Topraklama yapınca sorun çözüldü.

Bizim evde de komple toprak hattı yok. Klavyenin metalinden bile elektrik çarpıyor ama alıştık artık hiçbir ev eşyası PC vs sıkıntı yaşamadık daha ufak tefek çarpılmalar dışında :D

Acilen topraklama yaptırın eğer kaçaksa, hiçbir şekilde oyunlardan zevk alamazsınız, input lagınız çok fazla olur.
Topraklama ile input lag alakası yok.

Bizim evde de komple toprak hattı yok. Klavyenin metalinden bile elektrik çarpıyor ama alıştık artık hiçbir ev eşyası PC vs sıkıntı yaşamadık daha ufak tefek çarpılmalar dışında :D

Bizim de aynıydı bulaşık makinesinin iç metali çarpıyordu kaçak var diye markaya küfrettiğim bile oldu :D.

Bence güzel özellik böyle parmağında ufak karıncalanma, uyuşukluk tarzı bir his oluyor arada bilerek yapıyorum. Hatta nedense poe kablosundan çarpıldığım bile oldu, gerçi prizle birleşikti o yüzden tam emin olamadım.