Gloxinium

Becerikli
Merhaba. Bilgisayarımı yaklaşık 8-9 ay önce Gençer Gaming'den aldım, ve yaklaşık 1-2 aydır bilgisayar kasamın içinden rahatsız edici düzeyde "bip" sesi geliyor durmaksızın. Bu sesin bir anlamı falan var mı? Fanlardan mı çıkıyor yoksa donanımlarda falan mı bir sorun var? Ve mümkünse bu ses kapatılabiliyor mu?

Bilgisayarı açtığım vakit mesaiye başlıyor, kapattığımda bitiyor anca.
Kesintisiz bip sesi, genellikle RAM ya da PSU kaynaklı olabilir hocam. RAM’leri söküp tekrar takmayı dener misiniz? Ayrıca PSU’dan anakarta giden kabloları, ekran kartı güç kablolarını vs. kontrol eder misiniz? Gevşemiş olabilir.

Kesintisiz bip sesi, genellikle RAM ya da PSU kaynaklı olabilir hocam. RAM’leri söküp tekrar takmayı dener misiniz? Ayrıca PSU’dan anakarta giden kabloları, ekran kartı güç kablolarını vs. kontrol eder misiniz? Gevşemiş olabilir.
Gevşemiş derken güç kabloların tam oturmaması mı? Bir deneyim dediklerini

Gevşemiş derken güç kabloların tam oturmaması mı? Bir deneyim dediklerini
Birde işine yarar mı bilmem ama PSU'nun markası Everest.

Aslında 1 ay öncesine kadar sorun yoktu, stok soğutucuyu çıkarıp hava soğutma taktım o günden sonra bip sesi duymaya başladım

Bilgisayarı açtığım vakit mesaiye başlıyor, kapattığımda bitiyor anca.

BIOS ayarlarından acılışta bip sesi gelsin gibi bir ayar acıksa ondan kaynaklı olabilir (BIOS ayarında kendisine özel sekmede kendi ismi olur aklıma gelmediği icin yazmadım ve anakarta göre ayarın ismi değişebiliyor) en başta ses anakartanmı geliyor ya da harici bağladığınız ses veren aygıttanmı geliyor (örnek olarak hoparlör kulaklık gibi) ona bakabilirsiniz anakartan geliyorsa PSU (güc kaynağı) ya da RAM de sorun olabilir ayrıca BIOS ekranındayken aynı ses geliyor mu ve sistemi başka bir işletim sisteminden başlatığınız zaman bip sesi kesiliyor mu ve bilgisayarda ses verecek aygıt olmadığı zaman (kulaklık hoparlör gibi) bip sesi geliyor mu diye bakabilirsiniz.

BIOS ayarlarından acılışta bip sesi gelsin gibi bir ayar acıksa ondan kaynaklı olabilir (BIOS ayarında kendisine özel sekmede kendi ismi olur aklıma gelmediği icin yazmadım ve anakarta göre ayarın ismi değişebiliyor) en başta ses anakartanmı geliyor ya da harici bağladığınız ses veren aygıttanmı geliyor (örnek olarak hoparlör kulaklık gibi) ona bakabilirsiniz anakartan geliyorsa PSU (güc kaynağı) ya da RAM de sorun olabilir ayrıca BIOS ekranındayken aynı ses geliyor mu ve sistemi başka bir işletim sisteminden başlatığınız zaman bip sesi kesiliyor mu ve bilgisayarda ses verecek aygıt olmadığı zaman (kulaklık hoparlör gibi) bip sesi geliyor mu diye bakabilirsiniz.
Bilgisayarda hoparlör takılı değil, sadece kulaklık takılı. Ses direktmen kasanın içinden geliyor. Anakart markam Asus Prime, nereye bakmam lazım tam olarak? Windows 10 kullandığım dönem böyle bir sorun yaşamadım, şuan Windows 11'deyim, 2 ay oldu geçeli. Bios ekranındaykende aynı ses gelmeye devam ediyor.