spty

Çalışkan
Selam, bilgisayarım kendini baştan başlatıp duruyor. Ozellikle FIFA, FM gibi oyunlar oynadigimda direkt olarak kendini yeniden başlatıyor ama yeniden başlattığı zaman bütün çevre bileşenleri gidiyor, sadece kasadan ses geliyor ve PC kasadan kapatilmiyor (monitör falan da gidiyor). Bu sorun neden kaynaklanabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde PSU veya ekran kartı sorunu oluyor bu.

İşlemci ile ilgili bir sorun olabilir mi ve eğer PSU, ekran kartı sorunuysa nasıl cozebilirim?

Ekran kartı ve işlemci sıcaklık değerlerin kaç?

Ekran kartı normaldi ama bilgisayar yeniden açıldığı zaman BIOS menüsüne CPU yazan bir sebepten dolayı attı. Daha sonra CPU sıcaklığına baktığım da 75-85 arasında git gel yaptığını gördüm.

Sistem cihazlarına zarar vermemek için kendini resetliyordur. İşlemci veya ekran kartı yetersiz kalıyor olabilir. Bilgisayarı aldığından beri mi oluyor yeni mi olmaya başladı?

Sistem cihazlarına zarar vermemek için kendini resetliyordur. İşlemci veya ekran kartı yetersiz kalıyor olabilir. Bilgisayarı aldığından beri mi oluyor yeni mi olmaya başladı?

Daha yeni olmaya başladı. İşlemcim Ryzen 5 1600 AF (ilk başta 2200G vardı sonra değiştirdim 4-5 ay oldu alalı) ekran kartım 1050 Ti PSU'm da Xigmatek 400W 80 Plus.