Colonel

Çalışkan
Bilgisayarda oyuna girince kendi kendine reset atıyor LoL oynarken hiçbir sorun olmuyor ama başka oyunlarda reset atıyor.

Siz yine de bir sıcaklık testi yapın. Detay alamadıkca size doğru yolu net olarak gösteremeyiz.

OCCT, FurMark gibi 15dk testlerin sonuçlarıni paylaşın hocam.

Siz yine de bir sıcaklık testi yapın. Detay alamadıkca size doğru yolu net olarak gösteremeyiz.

OCCT, FurMark gibi 15dk testlerin sonuçlarıni paylaşın hocam.

OCCT'den PSU testi yapar yapmaz bilgisayar reset atmıştı BIOS'u bundan 6 ay önce falan güncellemiştim ondan sonra PC her açıldığında 1 kere bip sesi gelerek açılmaya başladı. Bu sorun da yaklaşık bir aydır devam ediyor LoL oynarken hiçbir sorun olmuyor ama başka oyunlarda oyuna girip karakteri görmeden reset atıyor.

PSU'nun sisteme yeterli geldiğinden emin misiniz? Ekran kartı işlemci ve PSU nedir?

İşlemci (CPU): Intel Core i5-6400 CPU @ 2.70GHz
Anakart (Motherboard): B150 GAMING M3 (MS-7978)
Bellek (RAM): 8 GB DDR4 2100 MHz ve 8 GB DDR4 3200 MHz RAM (Toplam 16 GB RAM)
Grafik İşlemci (GPU): AMD Radeon R9 380
Güç Kaynağı (PSU): ZM600-LE
3200 MHz olan RAM'i sonradan kendim dahil ettim ama ilk aldığımda falan sorun yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
OCCT'den PSU testi yapar yapmaz bilgisayar reset atmıştı BIOS'u bundan 6 ay önce falan güncellemiştim ondan sonra PC her açıldığında 1 kere bip sesi gelerek açılmaya başladı bu sorun da yaklaşık bir aydır devam ediyor LoL oynarken hiçbir sorun olmuyor ama başka oyunlarda oyuna girip karakteri görmeden reset atıyor.

Grafik İşlemci (GPU): AMD Radeon R9 380.
3200 MHz olan RAM'i sonradan kendim dahil ettim ama ilk aldığım da falan sorun yoktu.

Grafik İşlemci (GPU): AMD Radeon R9 380.
3200 MHz olan RAM'i sonradan kendim dahil ettim ama ilk aldığım da falan sorun yoktu.

Sanırım PSU'nuz arızalı yük altına girdiğinde gidiyor. Veya ekran kartınız yüke girdiğinde dayanamıyor LoL grafik oyunu olmadığı için sorun çıkmıyor olabilir. Veya ekran kartınızın çektiği watt çok fazla ve işlemciye güç kalmıyor, bu yüzdende olabilir. Birçok sebebi var. Bu konuya hakim değilim, aklımdakileri yazdım uzman kişilerin bakması gerekli.

RAM'leriniz uyumsuzluk problemi yaşıyor bence.
Bu RAM'lerden birini kullanarak deneyin hata aldığınız oyunları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bir yerden denemelik başka bir 600W PSU bulabilirseniz onunla deneyin derim, OCCT'yi en son 2 yıl önce denediğimde PSU testi bozuktu hata veriyordu, onun yerine sistemi ekran kartı ve işlemci ile birlikte yüke sokacak testler yaptırın. LoL harici bir oyun oynarken yaşadığınız şey bu çünkü, sistemde en yüksek gücü çekme potansiyeline sahip iki bileşen birden güç çekiyor ve PSU bunu karşılayamıyorsa sorunlar yaşanması normal.