Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Sürücüleri nereden güncelleyebilirim? Hepsini Windows Update üzerinden kendi yapıyor diye biliyorum.
RAM'lerde hata varsa değiştireceğim. Yine 4x16 mı yapayım yoksa başka bir şey mi?
4x16 kullanacaksan 5600 sabitleyip verdiğim Nitro ayarlarını uygula üzerine. Sürücüleri anakart resmi sitesinden "drivers" sürücüler sayfasından güncelleyeceksin, BIOS'u da oradan güncelleyeceksin yine resmi siteden. AMD çipset driver için AMD chipset sürücüleri kısmından hangi çipseti kullanıyorsan ona göre indirip güncelleyebilirsin. Ekstra bir bilgi olarak; anakart sitesinde her zaman güncel çipset sürücüsü yer almıyor @Ezheal
Eğer RAM'ler sıkıntıysa satıp 2x32 yapabilirim ya da düzelir mi? İkisini RGB diğer ikisini Amazon'dan RGB'siz aldım numaraları uyuşuyordu kıyaslayıp aldım acaba bu bir problem midir?

4X RAM her zaman sıkıntı zaten, minidump dosyasında RAM ile ilgili hardware ibareli bir hata var, bu uyumsuz RAM kaynaklı da olabilir, RAM'lerin birinde arıza da olabilir.

@LH44 HWiNFO tam modda modüllerden birine tıkla, SK Hynix ibaresi bulunuyor mu, yoksa Samsung çip mi? Nitro kısmı için BIOS güncelledikten sonra lokasyonu vermiştim oradan dediğim gibi yapacaksın @Ezheal

4x16 için EXPO açıp 6000 frekansı 5600 çekmen lazım, üstüne dediğim Nitro kısmı yapacaksın o da BIOS'tan yapılıyor.

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-1 Tx-2 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x -- Nitro kısmı böyle olacak.

ZenTimings bu sürüm SS gerekiyor bir de. HWiNFO'dan çip hakkında net bilgi öğrenirsen o iyi olacak. Samsung/SK Hynix falan diye yazar.
1762903070336.webp
1762903077543.webp
1762903085736.webp
1762903096796.webp