mustafaaozk
Uzman
Arkadaşlar ben bilgisayar mühendisliği okuyorum, son sınıfım. Şimdi staj zamanı geldi. Hocamız bir tane telefon numarası paylaştı, ben de ona yazdım ve CV istedi, inceleyip döneceğini söyledi. Bana CV’yi incelediğini, fena olmadığını söyledi ve projeden bahsetti. Şahıs şirketi olduğunu, tek başına çalıştığını söyledi. Home ofis olduğu için stajımı uzaktan yapmam gerektiğini söyledi. Coop dönemi olduğu için stajyerlere ücret veremiyoruz dedi. Bunun dışında Udemy kursu ya da herhangi bir platformdan online içerik almak istersen bu konuda yardımcı olabilirim ya da Cursor, ChatGPT gibi AI tool’larının Plus üyeliklerini staj bitene kadar ben karşılarım dedi. Flutter ile daha çok ilgili olduğunu ve elinde ürüne dönüştürmek istediği bir mobil uygulama projesi olduğunu söyledi. Ayrıca güzel performans sergilersen emeğini karşılıksız bırakmam, ödeme de yapabilirim dedi. Adamın CV’sinde birçok şirkette çalıştığını, 2021’den beri uzaktan çalıştığını ve 2021-2023’te yurt dışında çalıştığını gördüm. Şu an ad vermeyeyim, Türkiye’de reklamlarda görmüş olduğunuz ev araba alma gibi bir sitede full stack developer olarak çalışıyor. Ben de ona okulda uzaktan ve hibritin yasak olduğunu söyledim ve zaman zaman online görüşmeler yaptığımı belirttim. Adamın teknoparkta ofisi var mış ama kullanmıyormuş, kaşe ve imzası olduğunu söyledi. Bir diğer durum ise ben yazın belediyede stajyerlik yaptım. Bazen hamallık yaptırdılar ve bana daha önce gelenlerin projesini yaptırdılar, sinema otomasyonu. Ayrıca işe alım vs. de yapmıyorlar. Arada kararsız kaldım, bir yandan da KPSS lisans GY GK çalışıyorum, fikirlerinizi merak ediyorum. Bir abi ile konuştum, remote yapan. O da dedi ki ofis bulursan oradan yap ancak dönem uzatmamak için remote de yapabilirsin dedi.
Not: Bizim okulda hibrit ve online yasak ancak çaktırmadan yapabilirim.
Para vermek okulun protokolünde yazıyor, şirkete bağlı.
Not: Bizim okulda hibrit ve online yasak ancak çaktırmadan yapabilirim.
Para vermek okulun protokolünde yazıyor, şirkete bağlı.