Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar, bilgisayarın tuşuna basarsınız ilk başta HDD'nin çalışma motor sesi gelir sonra normal çalışır ya işte o bilgisayar açıkken de yapıyor önceden arada bir yapardı şimdi tekrardan motor çalışma sesini çoğu zaman yapmaya başladı. İçinde bir tane 12 yıllık bad sectorlu HDD var ben ondan şüpheleniyorum acaba veda mı edecek neden böyle yapıyor bilmek istiyorum. Ayrıca bu motor sesi gelirken HDD çalışmaya devam ediyor yani oyun oynarken beni herhangi bir şekilde oyundan atmıyor veya oyun donmuyor.

HDD'den geldiğine emin misiniz? HDtune ile test yapın.

Ayrıca yük altında ses gelmesi normal ama aşırı şiddetli olmaması lazım.

Arkadaşlar, bilgisayarın tuşuna basarsınız ilk başta HDD'nin çalışma motor sesi gelir sonra normal çalışır ya işte o bilgisayar açıkken de yapıyor önceden arada bir yapardı şimdi tekrardan motor çalışma sesini çoğu zaman yapmaya başladı. İçinde bir tane 12 yıllık bad sectorlu HDD var ben ondan şüpheleniyorum acaba veda mı edecek neden böyle yapıyor bilmek istiyorum. Ayrıca bu motor sesi gelirken HDD çalışmaya devam ediyor yani oyun oynarken beni herhangi bir şekilde oyundan atmıyor veya oyun donmuyor.

CrystalDiskInfo adlı yazılımı kurun, ardından uygulamaya girip HDD'nizi üst bölümde olan sekmelerden seçin, sonra o bölümün ekran görüntüsünü paylaşın.

CrystalDiskInfo adlı yazılımı kurun, ardından uygulamaya girip HDD'nizi üst bölümde olan sekmelerden seçin, sonra o bölümün ekran görüntüsünü paylaşın.
En son 2 yıl önce baktığım da zaten 305 bad sector vardı ve sağlık %22 yazıyordu.

HDD'den geldiğine emin misiniz? HDtune ile test yapın.

Ayrıca yük altında ses gelmesi normal ama aşırı şiddetli olmaması lazım.
HDsenitel ile 2 yıl önce baktım 305 bad sector vardı.

@Cyanogen, @cemkaraca, Beni şaşırtan nokta şu 2 yıl önce %22 sağlığı olan HDD'nin sağlığı şuan yerlerde olmalı ki buna rağmen oyunlarda donma kasma yapmıyor bu nasıl oluyor? Bunu çözemedim ben.

@cemkaraca, @Cyanogen, Zaten ona güvenip önemi veri yedeklemiyorum oyun için kullanıyorum 2 tane daha HDD takılı onlar sağlam bu bad sectorlu olan gidebildiği kadar gitsinde motor sesi durmadan ses yapıyor.