HasanS32

Uzman
Arkadaşlar selam,

Bilgisayarım son birkaç gündür oyun oynadığım sırada aniden takılıp bir süre sonra siyah ekran gelerek kendisi reset atıyor. Olay Görüntüleyicisi'nden baktığımda Kernel Power 41 hatası almışım. Bu hatanın sebebi nedir?

1770136511490.webp

1770136563709.webp

1770136583633.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU soğutucu altındaki plastiği söktün mü?

Tam sistem özellikleri nedir? PSU yetersiz geliyor olabilir.

EXPO XMP falan açıksa kapat.

10 dakika OCCT testi yapmayı dene.

Son düzenleme:
CPU soğutucu altındaki plastiği söktün mü?

Tam sistem özellikleri nedir? PSU yetersiz geliyor olabilir.

EXPO XMP falan açıksa kapat.

10 dakika OCCT testi yapmayı dene.
Cpu soğutucunun altındaki plastiği söktüm zaten 65-70 dereceyi geçmiyor sıcaklığı yükteyken.
İşlemci: i3 12100f
Ekran kartı: Msi Ventus 3x Rtx 3060 12 GB
Anakart: Asus Prime H610M-A D4
Ram: Hyperx fury 2x8 2666 MHz
PSU: Msı Mag A650BN 650w 80+ Bronze
Xmp açık ama yani pek bi etkisi yok ram frekanslarım düşük olduğu için. 2666 yı 2667 yapıyor :D
Occt yi denicem.

DDU linki:

Valla bilgisayara format attım ve ram'leri söküp takmıştım. Ramler düzgünce takılı olmasına rağmen tek ram çalışmıyordu. Ramleri söküp yerlerini değiştirince çalışmaya başladı fakat bana kendisi pek sağlıklı gelmedi. Sorun ramde sanırsam.

kernel power 41 hatasını bende alıyordum. sistem bazen oyunda bazende youtube vs izlerken ekran gidip kasa fanları tam gaz dönüyordu. reset atmak zorunda kalıyordum. youtube ta bir video denk geldi. izledikten sonra kasaya elektrik verdiğim yaklaşık on yıldır kullandığım 5 li prizi değiştirdim epeydir sorun yaşamadım. eski prizin aç kapa düğmesi yalama olmuş, muhtemelen anlık temassızlık yapıyordu.

Bu hata aslında doğrudan arıza değil bilgisayarın aniden kapandığını söyler, sebep çoğu zaman güç, ısınma ya da sürücü kararsızlığıdır, önce kasayı açıp içine bak toz çoksa temizle, bütün fanlar gerçekten dönüyor mu kontrol et, sonra bir sıcaklık programı kurup oyun açıkken işlemci ve ekran kartı derecelerine bak, değerler çok yükseliyorsa soğutma yetersizdir, ekran kartı sürücüsünü kaldırıp resmi sitesinden en güncel stabil sürümü yeniden kur, mümkünse temiz kurulum yap, eğer ekran kartı ya da işlemciye hız aşırtma yaptıysan kapat ve stok ayarlara dön, RAM’leri Windows bellek testiyle kontrol et, birden fazla RAM varsa tek tek takıp denemek de işe yarar, komut istemini yönetici açıp sfc /scannow ve DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutlarını çalıştırarak sistem dosyalarını onar, güç ayarlarından yüksek performans modunu seç, güç kaynağın eski ya da kalitesizse oyun yükünde yetmeyip sistemi kapatabilir, imkanın varsa başka bir güç kaynağıyla deneme yapmak en net test olur, ayrıca anakartın BIOS ve chipset sürücülerini güncellemek de bazen bu tarz ani reset sorunlarını keser.İyi Forumlar