Bilgisayar programcılığı mezunu birisi mühendisle aynı derecede olabilir mi?

Bazen kendini geliştirmek yetmeyebiliyor. İş verenler yüksek yerlerden mezunları daha çok tercih ediyorlar genelde.
Bu yaklaşım şirketler açısından sonsuza kadar iyi bir tercih mi olucak yani?

Bazen kendini geliştirmek yetmeyebiliyor. İş verenler yüksek yerlerden mezunları daha çok tercih ediyorlar genelde.
Teorik bilgi açısından söyledim hocam. Yoksa bilgisayar mühendislerinin %80'ini da eliyorlar direkt üniversitelerin ismi yüzünden.

Teorik bilgi açısından söyledim hocam. Yoksa bilgisayar mühendislerinin %80'ini da eliyorlar direkt üniversitelerin ismi yüzünden.
İyi bir devlet üniversitesinde okuyan bir akrabaya sorduğumda bana müfredatın %90-95 ini kendi başınada öğrenebilirsin demişti.

Bu yaklaşım şirketler açısından sonsuza kadar iyi bir tercih mi olacak yani?

Bilemiyorum. Fakat yüksek üniversiteden öğrenci alırken üniversite bir nevi garantisi oluyor. Üniversitenin kalitesi belli. Oradan gelecek kişi çok iyi mühendislik bilgisine sahiptir düşüncesiyle işe alıyorlar. Yanlış bir düşünce biçimi de sayılmaz. Eğer kendi işini yapacaksan/kuracaksan o zaman üniversitenin pek bir önemi kalmıyor, kendini geliştirmek daha önemli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…