MasterKing25

Yetkin
Yer
Erzurum
Merhaba.

Bilgisayarımda son zamanlarda garip bir sorun mevcut. Başlıkta da belirttiğim gibi rastgele zamanlarda PC görüntü vermeyi kesiyor, ardından fanlar çok hızlı bir şekilde dönmeye başlıyor, bilgisayarımı kasadan kapatmak durumunda kalıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

OCCT, AIDA64 ile tüm bileşenleri stres testine soktum en az 15 dakika, en fazla 30 dakika olacak şekilde bu sorun tekrarlamadı. Ayrıca TestMem5 Extreme testini de uyguladım iki defa belki RAM'lerden kaynaklı olabilir diye, yine sonuç değişmedi. Bu konuda bir fikri olan veya daha önce bu tarz bir sorunu yaşamış ve çözmüş birisi varsa yardımcı olabilir mi?

Ekran kartı sorunlu gibi, PSU sağlam. Herhangi bir ayar yaptınız mı? Yapmadıysanız, dediklerimi yapın. Sorun çözülmezse garantiye yollayabilirsiniz.

Teşekkür ederim yardımlarınız için. Zamanında kısa süreli bir overclock denemiştim kartın limitlerini görmek için sonrasında geri aldım bu overclock işlemini onun dışında GPU ile ilgili bir tek özel fan ayarı kullanıyorum kart oyunlarda istediğim sıcaklık değerlerinde çalışmıyordu diye. Bunlar dışında GPU ile ilgili bir şey denemedim. Şimdi PCI-e kablosuna da baktım tam oturmuş mu emin olamadım belki de bilgisayar ilk toplandığından beri bu şekildeydi yeni yeni bu sorun oldu bilemiyoruım artık. Yinelerse bu sorun ekran kartını garantiye yollarım bakalım artık zaman ne gösterecek.

aynı şey benimde başıma geldi. uzunca bir süre dediğin şeyin aynısını yaşadım. monitörü kendi ayağından söküp monitör koluna takarak kullanmaya başlamıştım. bu arada hdmi kablomda eski olduğundan en ufak bir titreşimde kablo temassızlık yapıyor ve bilgisayar kendini korumaya alıyordu, ekrandan görüntü gidiyor kasa fanları deli gibi dönüyordu. yeni hdmi kablosu aldım aylardır hiçbir sorun yaşamadım. kablon eskiyse değiştirmeyi deneyebilirsin.

Kartın güç limitini düşürüp dener misiniz?
Deneyebilirdim normalde fakat önceki gibi çok PC başında vakit geçirmiyorum ondan hiç uğraşmayıp garantiye yollayacağım eğer bu sorun sık bir şekilde olursa.

Güç kaynağından gelen 6+2 pin ekran kartı kablosunu diğeri ile değiştirin.
Güç kaynağım yeni nesil ATX 3.0 bir güç kaynağı o şekilde değil kablosu yani.

aynı şey benimde başıma geldi. uzunca bir süre dediğin şeyin aynısını yaşadım. monitörü kendi ayağından söküp monitör koluna takarak kullanmaya başlamıştım. bu arada hdmi kablomda eski olduğundan en ufak bir titreşimde kablo temassızlık yapıyor ve bilgisayar kendini korumaya alıyordu, ekrandan görüntü gidiyor kasa fanları deli gibi dönüyordu. yeni hdmi kablosu aldım aylardır hiçbir sorun yaşamadım. kablon eskiyse değiştirmeyi deneyebilirsin.
Monitörü alalı birkaç ay al oldu ve yanında gelen HDMI kablosunu kullanıyorum yani HDMI kablosu yeni sayılır ondan olacağını düşünmüyorum ama aklımda bulunsun. Teşekkür ederim bilgiyi paylaştığınız için.