Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustffa11

Başarılı
Merhaba.
Yeni sistem parçaları aldım yavaş yavaş yükseltme umuduyla ancak ürünler elime ulaştı ve topladım ama bir türlü çalışmıyor.

Sorun şu: Açıyorum bir süre sonra monitöre görüntü geldiğine dair ışık yanıyor ve parlama da hissediliyor ancak sadece siyah. BIOS girmek için gelmesi gereken ekran da gelmiyor.

Bilgisayarı o halde bir süre açık bıraktım sonrasında yeşil bir ekran gidip geldi ve ara ara tekrarlamaya başladı görüntüsünü de bırakacağım.

Satıcıya ulaştım PSU kaynaklı olma ihtimali var dedi ama emin de değiliz. Bu sorunu çözüme kavuşturacak bir arkadaş var mıdır 1 gündür bununla uğraşıyorum.

Sistem.
  • Ekran kartı GTX 1050 Ti (eski sistemden)
  • İşlemci i3 12100F (yeni)
  • Anakart Gigabyte H610M k (yeni)
  • RAM 2 farklı marka 8x2 3000MHz (yeni)
  • PSU 400W eski bir FSP marka (eski sistemden)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
Yeni sistem parçaları aldım yavaş yavaş yükseltme umuduyla ancak ürünler elime ulaştı ve topladım ama bir türlü çalışmıyor.

Sorun şu: Açıyorum bir süre sonra monitöre görüntü geldiğine dair ışık yanıyor ve parlama da hissediliyor ancak sadece siyah. BIOS girmek için gelmesi gereken ekran da gelmiyor.

Bilgisayarı o halde bir süre açık bıraktım sonrasında yeşil bir ekran gidip geldi ve ara ara tekrarlamaya başladı görüntüsünü de bırakacağım.

Satıcıya ulaştım PSU kaynaklı olma ihtimali var dedi ama emin de değiliz. Bu sorunu çözüme kavuşturacak bir arkadaş var mıdır 1 gündür bununla uğraşıyorum.

Sistem.
  • Ekran kartı GTX 1050 Ti (eski sistemden)
  • İşlemci i3 12100F (yeni)
  • Anakart Gigabyte H610M k (yeni)
  • RAM 2 farklı marka 8x2 3000MHz (yeni)
  • PSU 400W eski bir FSP marka (eski sistemden)

DisplayPort kablosu mu kullanıyorsunuz?

İki parça RAM olduğu için önce tek takmanı tavsiye ederim. Öte yandan anlattıklarına bakacak olursak sorun daha çok ekran kartında gibi geliyor bana. Mümkünse başka bir ekran kartıyla dene.

Tek RAM takılı şu an. Elimde maalesef başka ekran kartı yok ancak önceki sistemde de aynı kartı kullanıyordum ve çıkarmadan önce de çalışıyordu.

DisplayPort kablosu mu kullanıyorsunuz?
Dönüştürücü ile ekran kartına HDMI bağlı.

Dosya Ekleri

• IMG_20250812_115939_872.webp
    IMG_20250812_115939_872.webp
    4,9 MB · Görüntüleme: 58
Hocam bu ekran gelmeme sorunu sisteme yeni RAM ve ekran kartı takıldığında olabiliyor. Biraz bekleyince ya da kasaya reset atıp yeniden başlatınca düzelebiliyor. Birkaç dakika beklemeyi denemiş miydiniz? Belki bir arıza yoktur, sadece beklemeniz gerekiyordur.