thorocket

Uzman
Herkese selam,

Yeni bir bilgisayar aldım, Cyberpunk ve God of War gibi oyunları gayet akıcı oynadım. Ancak Mortal Kombat 1’i oynamaya çalıştığımda oyunda sürekli FPS droplar yaşadım. Ve ekran kartımın tamamını kullanmadığını fark ettim. Hem bu kötü Mortal Kombat deneyiminden sonra, hem de bilgisayarı yeni aldığım için performansını test etmek amacıyla bir performans testi yapmaya karar verdim.

Recep Baltaş’ın şu videoda () 3D Mark testi yaptığını gördüm ve ben de denemek istedim. Fakat program ücretliymiş. Steam’den demo sürümünü indirdim ama aynı testi yapmama izin vermedi. Sizlerin önerebileceği, hem performans hem de sıcaklık ve stabilite testi yapabileceğim başka programlar var mı? Paylaşırsanız sevinirim.

Cinebench R23 (yaparken HWinfo ile sicakliklari vs. kontrol edebilirsiniz), OCCT, oyunlarda da kullanimlara, sicakliklara, FPS'inize bakmak icin MSI Afterburner kurulumu yapin RivaTuner ile birlikte.
OCCT adlı yazılımı şu an indirdim, güzele benziyor. Stabilite testi kısmından yaklaşık 2 dakika kadar çalıştırdım ancak belli bir puan ya da yüzde vermedi. Attığım videodaki gibi belli bir yüzde ya da puan ile sistemin stabiltesini değerlendirecek bir test var mıdır peki

Cinebench R23 (yaparken HWinfo ile sicakliklari vs. kontrol edebilirsiniz), OCCT, oyunlarda da kullanimlara, sicakliklara, FPS'inize bakmak icin MSI Afterburner kurulumu yapin RivaTuner ile birlikte.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Afterburner'ı uzun bir süredir kullanmaktayım zaten

OCCT adlı yazılımı şu an indirdim, güzele benziyor. Stabilite testi kısmından yaklaşık 2 dakika kadar çalıştırdım ancak belli bir puan ya da yüzde vermedi. Attığım videodaki gibi belli bir yüzde ya da puan ile sistemin stabiltesini değerlendirecek bir test var mıdır peki

Yanıtınız için teşekkür ederim. Afterburner'ı uzun bir süredir kullanmaktayım zaten
Aklimda vardi bir seyde unuttum şu an. Tekrar hatirlarsam soylerim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1679).webp
    Ekran Görüntüsü (1679).webp
    46,7 KB · Görüntüleme: 102
@thorocket
Ben genelde işlemci ve ekran kartının performansına bakıyorum. Bu sonuçların ortalaması şuralarda paylaşılır, bunlarla kıyaslayabilirsiniz:

İşlemci skorunuz biraz düşük ama ekran kartı skorunuz yüksek görünüyor. İşlemciniz i3-1315U ile benzer performans gösteriyor. Ekran kartınız da mobil RTX4060'a yakın performans sergiliyor.

Programın sürümüne göre skorlar değişebiliyor. Sitesinde eski sürümdeki skorları yeniden ölçeklendiriyorlar diye biliyorum.

@thorocket
Ben genelde işlemci ve ekran kartının performansına bakıyorum. Bu sonuçların ortalaması şuralarda paylaşılır, bunlarla kıyaslayabilirsiniz:

İşlemci skorunuz biraz düşük ama ekran kartı skorunuz yüksek görünüyor. İşlemciniz i3-1315U ile benzer performans gösteriyor. Ekran kartınız da mobil RTX4060'a yakın performans sergiliyor.

Programın sürümüne göre skorlar değişebiliyor. Sitesinde eski sürümdeki skorları yeniden ölçeklendiriyorlar diye biliyorum.

Evet, testi yaptığım sistem RTX2060 ve 12.nesil i3

Mortal Kombat'ta düşük FPS almamın sebebi oyunun optimize etmesine izin vermemişim. Oyun ilk kez açılırken sistemini tanıyıp ona göre ayarlar yapıyor sanırım. Bende o kısmı beklemeden geçtiğim için oyunu oynarken o işlem hala arka planda devam etmiş ve o yüzden düşük FPS değerleri almışım. Kendileri uyarmış zaten, "bu kısmın tamamlanmasını beklemezseniz oyun performansınız düşebilir" gibi bir yazı yazıyordu.

Bu arada aldığım yeni bilgisayar laptop. İşlemci sıcaklıkları yük altında 85 civarında oluyor, ekran kartımda 75 gibi. Sıcaklıklar laptopa göre fena değil bence. Yine de hala 3D Mark testi gibi bir şey yapmak isterim. Sitemin stabiletisini ölçmek için.

Son düzenleme: