Hazır bilgisayar yerine bilgisayar toplamayı da düşünüyorum ama hiç güvenli gelmiyor. Bir şeyi takarken, bastırırken herhangi bir şey yaparken çizilse bile garanti dışına çıkabilir, bir şeyi bozabilirim ve on binlerce lira zarar edebilirim diye korkuyorum. Sizce 2-3k daha az vermek için bu risk alınır mı? Ayrıca parçaları ayrı yerlerden aldığım için garanti servis işlemleri de daha zor olacak. Kontrol edilmeden gelecek, bozuk ürün de gelebilir.
Detaylar
Kim cevapladı?Ethem Efe
Üstün
Bu kadar stres yapmanıza gerek olan bir durum olduğunu düşünmüyorum. Her ne kadar bilgisi olmayan birisi için zor olsa da, dikkatli davranıp gerekli şeyleri öğrendikten sonra sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.Hazır bilgisayar yerine bilgisayar toplamayı da düşünüyorum ama hiç güvenli gelmiyor. Bir şeyi takarken, bastırırken herhangi bir şey yaparken çizilse bile garanti dışına çıkabilir, bir şeyi bozabilirim ve on binlerce lira zarar edebilirim diye korkuyorum. Sizce 2-3k daha az vermek için bu risk alınır mı? Ayrıca parçaları ayrı yerlerden aldığım için garanti servis işlemleri de daha zor olacak. Kontrol edilmeden gelecek, bozuk ürün de gelebilir.
Ben çok bilgili değilim ancak @LH44 bu konu hakkında daha fazla bilgi verebilir.
Ben de bu sebeplerden dolayı hep toplu sistem satın aldım. 2-3k için bu kadar curcunaya değmez.
Toplarsın on numara, emek verirsin sistem açılmaz. Sorun nerede, anakartta mı, PSUda mı yoksa basit bir şekilde sadece power tuşunda mı? Uğraş dur. Değmez.
Toplarsın on numara, emek verirsin sistem açılmaz. Sorun nerede, anakartta mı, PSUda mı yoksa basit bir şekilde sadece power tuşunda mı? Uğraş dur. Değmez.
- Makaleler
- 1
Şimdi işi bilen adam lego birleştirir gibi çoğu sistemi 1-2 saatte toplar. Hiç montaj yapmamış birisi yeterli dikkat ve takıldığı yerde Web'den veya Techolay'dan yardım alarak yine toplar. Hiç güvenmiyorsan toplayabilecek bir arkadaşına toplatabilirsin. Veya montaj hizmeti veren yerler var. Verirsin parayı toplanır. Kafana takma kısacası. Bir şekilde halledilir.
Bilgisayar toplamak son 6 senede cok degisik bir hal aldı. Artik sifir topluyorsanız cogu zaman hazir sistemler daha ucuz hale geldi. Yine de eger siz teker teker 2. el parcalar alacaksanız, disarida toplatmayin elbette. Merak etmeyin, yapbozdan hiçbir farkı yok. Bu kadar büyütmeye hiç gerek yok bu durumu.
desire doue
Becerikli
Kendine güvenmekle alakalı bence, parçaları sipariş vermeden önce youtube'dan tek tek hepsini montajdan kutu açılışına kadar izledim. Anakartımda pinler bozuk gelmişti forumlarda insanlar ne yapmış diye arattım tarif ettikleri şekilde iğne ile çözdüm. Araştırarak her şeyi çözersin yeter ki kendine güven. Çizilir mi şurası yamuk olur mu diye korkuyorsan hiç başlama.
Hazır bilgisayar yerine bilgisayar toplamayı da düşünüyorum ama hiç güvenli gelmiyor. Bir şeyi takarken, bastırırken herhangi bir şey yaparken çizilse bile garanti dışına çıkabilir, bir şeyi bozabilirim ve on binlerce lira zarar edebilirim diye korkuyorum. Sizce 2-3k daha az vermek için bu risk alınır mı? Ayrıca parçaları ayrı yerlerden aldığım için garanti servis işlemleri de daha zor olacak. Kontrol edilmeden gelecek, bozuk ürün de gelebilir.
Toplamanın zevki bi' ayrı. Ek olarak hazır sistemlere göre parça avantajı olabiliyor, ki genel olarak da var.
Her ne kadar zor görünse bile abartılacak kadar olduğunu düşünmüyorum. Foruma geldiğimden beri toplama sistem alınması taraftarıyım.
Bilgisayar toplamak son 6 senede cok degisik bir hal aldı. Artik sifir topluyorsanız cogu zaman hazir sistemler daha ucuz hale geldi.
Daha ucuz olsa öneririz hocam. Arada 2-3 sistem çıkıyor o kadar.
Kendine güvenmiyorsan toplama. Geçen 14 bin liralık anakartın USB 3.0 pinleri birbirine girmiş epeyce yamulmuştu, aldım cımbızı tuttum flaşı onları düzelttim yarım saatte.
Doğrudur hocam, siz o kategoriyi daha iyi bilirsiniz.Daha ucuz olsa öneririz hocam. Arada 2-3 sistem çıkıyor o kadar.
Ben daha çok ucuz ve giriş segment kasalardan bahsetmiştim. Geçen senenin 12100F-4060 sistemleri gibi.
Doğrudur hocam, siz o kategoriyi daha iyi bilirsiniz.
Ben daha çok ucuz ve giriş segment kasalardan bahsetmiştim. Geçen senenin 12100F-4060 sistemleri gibi.
Estağfurullah hocam.
Bütçe çok kısıtlıysa o tarz sistemler değerlendirilebilir. Ancak 2. ele girmek daha mantıklı o durumda. Sıfır bilgisi olan biri için biraz zorlar ama asla yapılamayacak bir şey de değil.
İyi-kötü az çok araştırmayla sistem toplanır bence.
Zorlayacak kısımlar kablolama ve el alılkanlığı olmayacağı için RAM'dir.
@Fine, kendinize biraz güvenirseniz ve araştırırsanız bence yaparsınız.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu
- yigitminer
-