30362

Becerikli
Merhaba,

Bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Bilgisayar toplarken hangi parçaya daha çok önem vermek gerekir? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

(Not: İşlemciye önem verip i5-12400F alabilir ve ekran kartından kısabilirim ya da i3-12100F alıp ekran kartını yükseltebilirim.)

(Not 2: SSD olarak WD Blue, RAM olarak Kingston HyperX, PSU olarak da muhtemelen archon markasının 650W sıfır PSU. İşlemci soğutucusu olarak stok fan anakart olarak ya ASUS'ya MSI'ya da Gigabyte markasının H610M anakartını kullanacağım.)

Not 3: i3 12100F 2.000 TL'ye alabiliyorum i5 12400F'i ise 4.800 TL'ye alabiliyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,

Bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Bilgisayar toplarken hangi parçaya daha çok önem vermek gerekir? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

(Not: İşlemciye önem verip i5-12400F alabilir ve ekran kartından kısabilirim ya da i3-12100F alıp ekran kartını yükseltebilirim.)

(Not 2: SSD olarak WD Blue, RAM olarak Kingston HyperX, PSU olarak da muhtemelen Archon markasının 650W sıfır PSU'sunu kullanacağım. İşlemci soğutucusu olarak stok fan kullanacağım.)

i5 12400F tercih edin.

Merhaba,

(Not 2: SSD olarak WD Blue, RAM olarak Kingston HyperX, PSU olarak da muhtemelen archon markasının 650W sıfır PSU'sunu kullanacağım. İşlemci soğutucusu olarak stok fan kullanacağım.)

i5 12400F daha mantıklı ancak neden ölü sokete yatırım yapıyorsunuz? AM5 işlemci almak daha mantıklı.

Kullanım amacına göre değişir. Verdiğin 2 örnek işlemci üzerinden gideceksen bütçeyi koruma amaçlı 12100F alınıp yüksek bir ekran kartı da tercih edilebilir, işlemci ağırlıklı kullanım senaryosunda da 12400F tercih edilebilir. Bana kalsa her ikisini de tercih etmem çünkü LGA1700 yerine AM5 sistem toplamak daha mantıklı artık.

Ayrıyeten PSU tercihin çok yanlış çünkü bi' hayli bir kalitesiz PSU seçmişsin. Mümkünse sistem için bütçe belirt yardımcı olalım.

Peki arada 2.800 TL farka değermi peki?

Kullanım amacına göre değişir. Verdiğin 2 örnek işlemci üzerinden gideceksen bütçeyi koruma amaçlı 12100F alınıp yüksek bir ekran kartı da tercih edilebilir, işlemci ağırlıklı kullanım senaryosunda da 12400F tercih edilebilir. Bana kalsa her ikisini de tercih etmem çünkü LGA1700 yerine AM5 sistem toplamak daha mantıklı artık.

Ayrıyeten PSU tercihin çok yanlış çünkü bi' hayli bir kalitesiz PSU seçmişsin. Mümkünse sistem için bütçe belirt yardımcı olalım.

Şu anlık 13.000 TL bütçem var 20 Hazirana kadarda üstüne 10.000 TL daha ekleyebiliyorum şimdiden alabildiğim parcaları alıp diğer parcaları 20 Hazirana kadae tek tek alacağım ya da direk bilgisayarı komple 20 Haziran'da toplayacağım.

i5 12400F daha mantıklı ancak neden ölü sokete yatırım yapıyorsunuz? AM5 işlemci almak daha mantıklı.

AM5 işlemciyi almak ilk aklıma gelendi ama bütçem şu anlık 13.000 TL 20 Hazirana kadar 13.000 TL'nin üstüne 10.000 TL ekleyebiliyorum ama RAM fiyatlarından dolayı DDR5 ve AM5 sistem toplamayı terci etmedim.

Şu anlık 13.000 TL bütçem var 20 Hazirana kadarda üstüne 10.000 TL daha ekleyebiliyorum şimdiden alabildiğim parcaları alıp diğer parcaları 20 Hazirana kadae tek tek alacağım ya da direk bilgisayarı komple 20 Haziran'da toplayacağım.
Bence şimdiden RAM ve SSD al. 1x16 GB RAM 2. elde 7 bin TL civarına bulunuyor en kötü ihtimal. SSD olarak da 2 TB SSD sığdırırsın bütçeye. Parça parça al, birden toplama. AM5 bir sistem almanı tavsiye ederim dediğim gibi.

Peki arada 2.800 TL farka değer mi peki?

Şu anlık 13.000 TL bütçem var 20 Hazirana kadar da üstüne 10.000 TL daha ekleyebiliyorum şimdiden alabildiğim parcaları alıp diğer parcaları 20 Hazirana kadae tek tek alacağım ya da direk bilgisayarı komple 20 Haziran'da toplayacağım.

AM5 işlemciyi almak ilk aklıma gelendi ama bütçem şu anlık 13.000 TL 20 Hazirana kadar 13.000 TL'nin üstüne 10.000 TL ekleyebiliyorum ama RAM fiyatlarından dolayı DDR5 ve AM5 sistem toplamayı terci etmedim.

Ben iki işlemci arasından tavsiye yaptım. Ama dedikleri gibi AM5 sistem toplaman daha mantıklıdır. Ama illaki bu ikisi arasındaysan i5 12400F kesinlikle.

@30362 Önce kaliteli bir PSU ile birlikte orta seviye ve üzeri kaliteli bir anakart tercih etmeye çalışın derim. Diğer bileşenleri yüksek tutmak için bu ikisinden kısmanızı tavsiye etmem.

Merhaba, eğer Valorant, CS2 tarzı oyunlar oynuyorsanız, işlemci daha önemlidir; fakat AAA oyunlar oynuyorsanız, ekran kartı çok daha önemlidir. Tabii SSD ve RAM de bir o kadar önemlidir.