Yer
Haddonfield, Illinois
Başlığı nasıl yapacağımı bilemedim. Detaylı anlatıyorum;

Üniversiteye gideceğim için ve hayatta kalabilmem için PC şart. Ana sistemimi sürekli şehirler arası taşıyıp hırpalamak istemiyorum ve hırsızlık mevzusundan dolayı da pek güvenemiyorum. Yedek bilgisayarımı götürsem de oynadığım oyunlar için yeterli gelmiyor maalesef.

İki adet bilgisayarım var;

Ana bilgisayarım:
RX 9070 XT
Ryzen 5 9600X
32 GB RAM

Yedek bilgisayarım:
GTX 1650 Super
Ryzen 3 3100
16 GB RAM

Merak ettiğim şu, yedek bilgisayarı üniversite şehrime kursam, ana bilgisayarım memleketimde olsa uzaktan gecikmesiz veya kabul edilebilir bir gecikmeyle kullanabilir miyim? Yani ana bilgisayarımı GeForce NOW'daki gibi bir olayla kullanabilir miyim?

Akıllı prizim var, uzaktan prizi açabiliyorum. Bilgisayarı da BIOS'tan PSU'ya güç gelince açılma olayını açtiğimda bu aşamayı direkt geçebiliriz. Sadece uzaktan kontrol kalıyor.

Her iki evde de 75 Mbps download, 20 Mbps upload olacağını varsayıyorum.

Sunshine ve moonlight ile yapılır hocam, burada asıl belirleyici hızdan çok ping ve ana evdeki 20 Mbps upload olur. İki taraf da kablolu bağlıysa 1080p 60 FPS hikâyeli oyunlarda rahatça kullanılabilir ama rekabetçi oyunlarda gecikmeyi mutlaka hissedersiniz.
Ana evimde pingim 5 ms. Rekabetçi pek oynamıyorum. En fazla Valorant ve DBD oynarım, bu oyunlar için de yedek sistemim fazlasıyla yeterli oluyor.

Hocam bunun böyle öküze anlatır gibi bir video rehberi var mı?