Ne kahramanlık hikayesi anlatıyorsun ya. Herif muayene edecek diye bahçeden topluyoruz, kopartmayın Allah aşkına. Hislerine bakıyormuş, adam seni başından savıyor resmen, yüzüne bakmayan doktor var.
Yav sen mesleğini kaybedersin hukukçular ve doktorlar kaybetmez. 10 yıl sonra görürüz doktorun mu yerini yapay zeka almış yoksa yazılımcıların mı yeri alınmış. Zaten ilk başta da ameliyat meselesini yazmışım sen direkt muayene yapan numune doktorları kastetmişsin.

Yav sen mesleğini kaybedersin hukukçular ve doktorlar kaybetmez. 10 yıl sonra görürüz doktorun mu yerini yapay zeka almış yoksa yazılımcıların mı yeri alınmış. Zaten ilk başta da ameliyat meselesini yazmışım sen direkt muayene yapan numune doktorları kastetmişsin.
Doktorların yüzde kaçı cerrah, ameliyat yapıyor da cerrahın yerini alamadığı için doktorun yerini alamayacak diyebilelim ki :LOL:

Hukuk, Türkiye'de zaten yok bir şeyin tehditinde değil. Ayrıca dünyada jürili sistemle hukuk yapan ülkelerde jüride duygu vardır, avukatta duygu vardır. Dümdüz bir robotun jüriye hitabıyla, bir insanın jüriye hitabı arasında fark vardır ki yapay zeka nasıl kanıt toplayacak?
Evet, o jüri meselesi yüzünden, duygular yüzünden kaç kere de suçlular serbest bırakıldı. O. J. Simpson davasına bakabilirsin. Hukuk duygularla değil anayasayla, kanıtlarla yapılır. Kaldı ki yapay zekayı da Frank Caprio gibi eğitirsen (bknz. RLHF bu yöntemlerden birisi) aşağıdaki gibi kararlara da imza atar.

Tıp da aynı şekilde. Sen yapay zekanın eline verirsin neşteri o ihtimallere bakarken doktor ihtimallere, geçmişte böyle hastalarına ve hislerine bakar. Kaç tane kişi vardır anlık doktorun aldığı kararla hayatı kurtulan. Robot ameliyat masasında hastanın anca kurtulma olasılığını hesaplar.
Çok dizi izliyorsun. İşin bir de doktor hataları kısmına neden bakmıyoruz? Doktor hataları yüzünden sakat kalan, ölen insan az mı sanıyorsun?

Sağlık ocağındaki aile hekimi ne yapıyor sence? Parol yazıp yolluyor. Keyfi yerindeyse kan tahlili istiyor bazen. Yapay zeka çoktan doktorlar kadar iyi tahlil sonuçları yorumlamaya başladı bile.

Bunlar bir de daha işin X-ray tarafı. Kan tahlili gibi sadece sayıların olduğu sonuçları doktorlardan bile iyi analiz eder emin olabilirsin.

Doktorun aksine her bir ilacın diğer ilaçlarla nasıl etkileştiğini ezbere bilir, yan etkilerinden reçetesine hatta kimyasal formülüne kadar eğitilebilir.

Ameliyatlarda doktorlar tarafından yönetilen robotlar kullanılıyor şu an. Peki bu işin otomatik yapılması ne kadar sürecek sence? 2030'dan önce en azından basit ameliyatlar için tamamen yapay zekalı cerrahlar görürüz emin ol.

İşin bir diğer noktası da doktorlar zaten şu an yapay zeka kullanıyorlar :D

Doktorların çoğu zaten muayene yapan doktorlar, hayatında kaç tane cerrah gördün, kaç tane muayene doktoru gördün oranla bakalım :D

Son düzenleme:
Evet, o jüri meselesi yüzünden, duygular yüzünden kaç kere de suçlular serbest bırakıldı. O. J. Simpson davasına bakabilirsin. Hukuk duygularla değil anayasayla, kanıtlarla yapılır. Kaldı ki yapay zekayı da Frank Caprio gibi eğitirsen (bknz. RLHF bu yöntemlerden birisi) aşağıdaki gibi kararlara da imza atar.

Çok dizi izliyorsun. İşin bir de doktor hataları kısmına neden bakmıyoruz? Doktor hataları yüzünden sakat kalan, ölen insan az mı sanıyorsun?

Sağlık ocağındaki aile hekimi ne yapıyor sence? Parol yazıp yolluyor. Keyfi yerindeyse kan tahlili istiyor bazen. Yapay zeka çoktan doktorlar kadar iyi tahlil sonuçları yorumlamaya başladı bile.

Bunlar bir de daha işin X-ray tarafı. Kan tahlili gibi sadece sayıların olduğu sonuçları doktorlardan bile iyi analiz eder emin olabilirsin.

Doktorun aksine her bir ilacın diğer ilaçlarla nasıl etkileştiğini ezbere bilir, yan etkilerinden reçetesine hatta kimyasal formülüne kadar eğitilebilir.

Ameliyatlarda doktorlar tarafından yönetilen robotlar kullanılıyor şu an. Peki bu işin otomatik yapılması ne kadar sürecek sence? 2030'dan önce en azından basit ameliyatlar için tamamen yapay zekalı cerrahlar görürüz emin ol.

İşin bir diğer noktası da doktorlar zaten şu an yapay zeka kullanıyorlar :D

Doktorların çoğu zaten muayene yapan doktorlar, hayatında kaç tane cerrah gördün, kaç tane muayene doktoru gördün oranla bakalım :D

Kardiyoloji kısmında kalp cerrahların sanırım çoğu kalbin ritmini (EKG)yorumlayamıyor yapay zeka öğrendikten sonra fazlasıyla iyi olacak her şeye kötü gözle bakmayın orda da haklısın adalette duygu olamaz adam kayırma veya rüşvet olmaz.

Yapay zeka ve robotik alan yadsınamaz bir tehdit. Yazılım bölümünde elbet işi iyi yapan yazılım işi bulur zaten ama bazılarının yapacağı işi yapay zeka da yapabileceği için bu açıdan kötü yani. İşte bu kısımları yapay zeka devralacağını düşünüyorum.

Bu arada arkadaşlar, kim nederse desin, yazılım yıpratıcı bir meslekttir. Bu sektörün gerçek anlamda az da olsa içine dalan, ne kadar yıpratıcı bir meslek olduğunu anlar. İş dünyasının zorluklarını geçtim, proje geliştirme ve test etme, insanı yer ve bitirir.

Ne oldu da bir anda yazılım çok iyi falan, fistan dan, yazılım öldü gittiye geldik? Onu anlamıyorum. Ben yapay zekanın her iş için bir tehdit olabileceğini düşünüyorum. O zaman hiç mi çalışmayalım?

Arkadaşlar bu arada size şunu diyeyim; Yapay zeka, mevcut alanlarda yetersiz diye geleceğe yönelik çıkarım yapmayın. Yapay zekanın hesaplama kapasitesi inanılmazdır.

Yani senior bir yazılımcıyı bile yakın zamanda geçer. Şimdilik geçemez evet bi 3-4 yıla, görürüz yani. Çünkü bizlerin yaptığı geleceği görüş hesabı, teknolojini sabit hızda gelişeceğini ön görme yönünde ama yapay zeka ve internet işleri çoktan değiştirdi zaten.

Ne oldu da bir anda yazılım çok iyi falan, fistan dan, yazılım öldü gittiye geldik? Onu anlamıyorum. Ben yapay zekanın her iş için bir tehdit olabileceğini düşünüyorum. O zaman hiç mi çalışmayalım?
İnternette edindiğim bilgilere göre, insanların gelişim eğrisi yapay zekayla hızlanacak. Eğer ki iyi yönde kullanılırsa, insanlar refah içinde olur.

Çünkü dayanıklı atomların sentezlenmesi sayesinden daha fazla enerji depolayabilir. Robotlar tarlada, bahçede, bostanda çalışıp, kendini kendini tamir edebilir ve insanları besleyebilir.
Tabii bunlar bizi aşan şeyler ama bu gücü elinde tutanlar belli bir kesmi harcamak isterse de harcar yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence hemen heyecanlanmaya gerek yok. Yapay zeka şu an balon gibi şişmekte. Biraz gözlemleyip ona göre karar vermek lazım. Ne yani herkes ticaret mi yapacak?

Balon gibi şişmekte olduğunu zannetmiyorum. 2 sene önce daha makarna yiyen adamı çizemeyen yapay zeka şimdi en saçma kütüphanenin içinden bana kod yazıyor, kodu kullanacağım daha benim adını bilmediğim araç gereçleri nasıl kullanacağımı anlatıyor. Üstüne çizim, AR gibi yanları da aşırı gelişmiş ve ivmesi artarak gelişmeye devam ediyor. Dikkat etmeniz gereken kısım ise ivmesi artıyor. 2022 yılında daha yapay zeka gibi bir şeyi görmemişken 2025 yılında şu anda büyük işlere imza atıldı ve bir çok firma bu durumdan etkilendi. Devam edecek gibi de duruyor.