Aksı 175 dereceye düşen 0,5 ve 0,25 astigmat demek bu. Reçete gelince netleşti. Astigmat bela bir şey; hipermetrop ve miyop gibi az miktarda olduğunda kolay tolere edilebilen bir şey değil. Görme keskinliğinden ziyade derinlik algını berbat edip başını ağrıtır gözünü sulandırır, genel olarak hayat kaliteni düşürür. Gözlük de bu hayat kalitesini yükseltmek için var. Dışarıda geniş alanlara bakarken veyahut açık havadayken zorunda değilsin kozmetik olarak veya ergonomik olarak rahat edemiyorsan. Ama arkadaşlarının dedikleri saçmalık öyle bir şey yok. Ekrana bakarken, odak gerektiren herhangi bir şey yaparken kullanmalısın. Ayrıca Novaqua suni gözyaşı alıp bilgisayar sekansın başladıktan itibaren 2 saatte bir iki gözüne de birer damla damlatabilirsin. İlaç veyahut bir kimyasal içermediği için gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

Bu cevap bayağı güzel oldu benim için nedense beğenemiyorum bazı cevapları beğenme sınırı falan mı var forumda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bilemiyorum hocam site çöküyor falan arada, önemli değil zaten. Geçmiş olsun.
Son olarak astigmat sonucu ve derecesi için doktor sadece benimle konuşarak mı yoksa makineden gelen değerlere göre mi karar veriyor bana sorması sadece rahatlığımı sormak için mi acaba?
Bu mesajını beğenebildim öncekinde beğen alanı yoktu.

Benzer bir olay yüzünden ben de mağdurum. İşim gereği mecburen bilgisayar başında oluyordum. Şu an en fazla 1-2 saat bilgisayar başında kalabiliyorum. Parlaklığı %10’a düşürüyor ve göz kalkanı özelliğini mecburen açıyorum. Başta zorlayıcı olsa da son bir haftadır gerçekten rahatım. Yine de en fazla 2 saat oturuyorum.

Gözlük için de ayrı bir yorum yapayım. 2500 TL vermek istiyorsan ver. Gözlük alışkanlığın yoksa biraz sıkabilir ama rahatlatıyor. Ancak gözlüğe güvenip parlaklığı tamamen açma, sonu iyi olmaz. Bende de var ama şu an kullanmıyorum. Bu şekilde daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Benzer bir olay yüzünden ben de mağdurum. İşim gereği mecburen bilgisayar başında oluyordum. Şu an en fazla 1-2 saat bilgisayar başında kalabiliyorum. Parlaklığı %10'a düşürüyor ve göz kalkanı özelliğini mecburen açıyorum. Başta zorlayıcı olsa da son bir haftadır gerçekten rahatım. Yine de en fazla 2 saat oturuyorum.

Aynı sebepten ben de sıra aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son olarak astigmat sonucu ve derecesi için doktor sadece benimle konuşarak mı yoksa makineden gelen değerlere göre mi karar veriyor bana sorması sadece rahatlığımı sormak için mi acaba?
Bu mesajını beğenebildim öncekinde beğen alanı yoktu.

Hocam muayene gözlüğünün içinde farklı değerlerde gözlük camları var, makineden seçerek camlar değiştirilip sırayla deneniyor ve sizin tam görüşe en yakın olduğunuz seçenekte karar kılınıyor. Sizin net görmediğiniz bir değeri veremez doktor. Başta yapılan doktordan bağımsız göz ölçümü bir aralık oluşturmak ve aksı belirlemek için, doktorun size sorarak yaptığı bu mu daha net bu mu dediği şeyler numaranızı netleştirmek için. Umarım anlatabilmişimdir.

12 senedir gözlük kullanıyorum. Doktorunun bir bildiği vardır. Asıl gözlük kullanmazsan astigmat daha fazla ilerler.

Bu arada bilgisayar için ne yap ne et mavi ışık filtreli gözlük almaya dikkat et.

Hocam muayene gözlüğünün içinde farklı değerlerde gözlük camları var, makineden seçerek camlar değiştirilip sırayla deneniyor ve sizin tam görüşe en yakın olduğunuz seçenekte karar kılınıyor. Sizin net görmediğiniz bir değeri veremez doktor. Başta yapılan doktordan bağımsız göz ölçümü bir aralık oluşturmak ve aksı belirlemek için, doktorun size sorarak yaptığı bu mu daha net bu mu dediği şeyler numaranızı netleştirmek için. Umarım anlatabilmişimdir.
Doktor nasıl dedi ben de görüntü aynı sadece biraz daha parlaklık düştü sanki daha rahat dedim.İnsan sadece diyalog üzerinden tedavi olunca şüphe duyup özel bir doktora görünsem mi diye düşündüm.

12 senedir gözlük kullanıyorum. Doktorunun bir bildiği vardır. Asıl gözlük kullanmazsan astigmat daha fazla ilerler.

Bu arada bilgisayar için ne yap ne et mavi ışık filtreli gözlük almaya dikkat et.
Mavi ışık filtresi monitörlerde de var ve açınca ekran silik gözüküyor farkı var mı?

Doktor nasıl dedi ben de görüntü aynı sadece biraz daha parlaklık düştü sanki daha rahat dedim.İnsan sadece diyalog üzerinden tedavi olunca şüphe duyup özel bir doktora görünsem mi diye düşündüm.
Hocam muayene anında yanınızda olmadığım ne yapıldığını göremediğim için buna net bir şey diyemeyeceğim. Önermek yasak mı bilmiyorum ama ben göz stajımı Seyrantepe Hamidiye Etfal'de yaptım ve yanında bulunduğum tüm doktorlar gayet ilgili ve alanında iyiler, hiçbir baştan savmalık da görmedim. İsterseniz oradan randevu düşürmeye çalışın. Maddi durum olarak rahatsanız direkt özele de gidebilirsiniz tabii tekrar doğrulatmak için.

Evet var. Gözlerin sulanması mavi ışıktan dolayı muhtemelen. Eğer bilgisayar dışında günlük hayatında da sorun yaşıyorsan, çoğu şeyi bulanık görüyorsan o zaman astigmat vardır.

Astigmat zaten var, arkadaş reçete atmış? Gözler astigmattan dolayı da sulanabiliyor ayrıca gayet.