Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gloxinium

Becerikli
Merhabalar. 8-9 ay önce Gençer Gaming'ten hazır bir sistem aldım, sistemdeki stok soğutucu artık yeterli olmadığı için 1 ay önce yerini hava soğutma ile değiştirdim. Bilgisayarda yaptığım bu işlem yüzünden garantisi biter mi? Bilgisayarı servise göndermek istiyorum.

Çözüm
Bitmez. Her parçanın garantisi ayrı olduğu için komple sisteme bakmazlar, parçaya bakarlar. Mesela ekran kartında sorun oldu diyelim, ekran kartını servise gönderirsin onun garanti kapsamına göre işlem yaparlar.
Sanıldığının aksine aldığınız yer sslında garanti vermez. Aldığınız her parçanın kendi distribütör garantisi vardır. Mağazaya vs verdiğinizde de onlar sizin yerinize distrübitörle iletişime geçer. Soğutucuyu değiştirmeniz farklı bir ürüne etki etmeyeceğinden bir şey olmaz. Fakat ekran kartının içini açmak gibi şeyler garantiyi bitirir.

Merhaba. 8-9 ay önce Gençer Gaming'ten hazır bir sistem aldım, sistemdeki stok soğutucu artık yeterli olmadığı için 1 ay önce yerini hava soğutma ile değiştirdim. Bilgisayarda yaptığım bu işlem yüzünden garantisi biter mi? Bilgisayarı servise göndermek istiyorum.

En iyi yöntem aldığınız yere sorabilirsiniz bası servisler her parcaya ayrı garanti verirken örnek olarak bilgisayarın bileşenlerinde değişiklik yaptığınızda her parcanın garantisi ayrı sayılıyorsa garanti olarak bu durumdan başka parcalar etkilenmez ama bazen laptoplardada olduğu gibi bilgisayarın icini actığınızda bile garanti bitebiliyor.

Sanıldığının aksine aldığınız yer sslında garanti vermez. Aldığınız her parçanın kendi distribütör garantisi vardır. Mağazaya vs verdiğinizde de onlar sizin yerinize distrübitörle iletişime geçer. Soğutucuyu değiştirmeniz farklı bir ürüne etki etmeyeceğinden bir şey olmaz. Fakat ekran kartının içini açmak gibi şeyler garantiyi bitirir.
En iyi yöntem aldığınız yere sorabilirsiniz bası servisler her parcaya ayrı garanti verirken örnek olarak bilgisayarın bileşenlerinde değişiklik yaptığınızda her parcanın garantisi ayrı sayılıyorsa garanti olarak bu durumdan başka parcalar etkilenmez ama bazen laptoplardada olduğu gibi bilgisayarın icini actığınızda bile garanti bitebiliyor.
Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgilendirmeler için, ben aldığım yer ile iletişime geçip sorayım o zaman.