Bilgisayarı yeni topladım hocam VPN yok bilgisayarımda konuyu o yüzden de açmış oldum aslında VPN öneriniz var mı temiz bir kurulum yapayım sistemim daha 3 günlük
Anlamadığım şey şu: DPI aşma yazılımı varken neden VPN öneriyorsunuz? Tüm ağı şifreleyip hem ping artışına hem de indirme ve yükleme hızlarımızın düşmesine ne gerek var? @alimali hocamın yaptığı bu programı kullanın, arkanıza bakmayın.
Anlamadığım şey şu: DPI aşma yazılımı varken neden VPN öneriyorsunuz? Tüm ağı şifreleyip hem ping artışına hem de indirme ve yükleme hızlarımızın düşmesine ne gerek var? @alimali hocamın yaptığı bu programı kullanın, arkanıza bakmayın.
Peki, ücretsiz şekilde aşmak varken neden bir VPN'e para ödeyeyim? Ayrıca 1 ms olsa bile VPN gecikme yaratır; araya bir katman koyuyoruz. Proton VPN gibi ücretsiz VPN'ler tünelleme yapmamıza izin vermiyor. Uzun lafın kısası; Zapret, GoodbyeDPI veya ByeDPI kullanın.
1- VPN ne olursa olsun hız düşüşü yaşatır.
2- Kaspersky'da tünelleme berbat çalışıyor, tek kötü sorunu olabilir. Örnek olarak ben Discord için tünelleme kullandığımda diğer oyunum 3.parti yazılım kullandığımı anlıyor ve beni oyuna sokmuyor. Bu tip sorunlar ortaya çıkabilir.
Kaspersky VPN, Cin yapimi dandik teknolojik urunlere firmalarin marka basmasi gibi bir sey. Antiviruslerin cogu bunu yapiyor. Farkli farkli, cogunlukla adi sani pek bilinmeyen VPN servislerinin altyapisini kullanarak "kendi" VPN'lerini pazarliyorlar. Ucretini verirsen hiz konusunda kotu mu? Hayir. Bazi kullanicilar icin kullanisli da olabiliyor. Ama veri politikasi vesaire ne durumda olur orasi muamma. Ucretsiz olarak da zaten gunluk sadece 200-300 MB civari bir hak veriyor. Kaspersky Plus, Premium gibi antivirus paketlerinin yaninda ucretsiz verilince kullanilabilir, ama ayriyeten sadece VPN'ine para verilmez. Degmez.
Proton VPN, ya da eger e-posta dogrulamasi yaparsaniz aylik 10 GB kota ile Windscribe fena degildir.