Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bilhakfdis

Üyecik
Merhaba herkese.

Dün hiçbir sorun yoktu, bugün bilgisayarı açtığımda ise dosyalar çok hızlı açılıp kapanmaya başladı ve birkaç dosya error verdi. Virüs olduğunu hemen anladım ve bilgisayarı kapattım.

Bilgisayarda BitDefender Free vardı, demek ki Kaspersky'dan şaşmamak lazım.

Yardım edebilir misiniz?

Bilgisayarda bağlı Google hesaplarının oturumunu kapatayım mı?

Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Teşekkür ederim, deneyeceğim.
Ben bilgisayarıma çok iyi bakarım, bilmiyorum, daha önce de hiç virüs sokmamıştım bu bilgisayara, virüs konusunda temkinli biriyim. Acaba bilgisayarı kapatıp açtım güncelleme oldu da dosyalar mi bozuldu yeni Windows güncellemesi yüzünden?
Nasıl eski sürüme dönebilirim?
Teşekkürler.

Rica ediyorum, umarım yardımcı olabilir bu yöntem.
Evet evet kesinlikle katılıyorum size temkinli olmak gerekiyor gizliligimiz önemli sonuç olarak. Windows'un son güncellemesi dediğiniz gibi dosyalarınızı, ayarlarınızı, sisteminizi bozmuş olabilir. Açıklama yapmamışlar mı acaba çoğu kişi etkilenmiş bu durumdan.

Şöyle ki bilgisayarı açar açmaz dosyalar error vermeye başladı ve sürekli olarak dosyalar açılıp kapanıyordu,dosyalar bulunumadı hatası vermeye başladı,bende kapattım.

Bilgisayarda oturum açmadan nasıl geçebilirim hocam güvenli moda?

Arkadaşlar galiba biraz yanlış anlaşılmış bilgisayarda şifreyi girdiğim anda inanılmaz şekilde başlıyor virüs hani öyle görev yöneticisine girip bakana kadar iş işten geçmiş olabilir güvenli modda denemek gerekiyor.Oturum açmadan nasıl girebilirim bileniniz var mı?

Hocam bakabilirim evet ama bilgisayarı açınca çok sıkıntılı duruma geliyor zaten riske atmayayım görev yöneticisini açıp.
Son Windows güncellemesi SSD bozuyordu ondan olabilir.

Efendim bu duruma getirilecek ne yaptınız ki? Bilgisayara sizden farklı birisi girme şansı olabilir, virüs falan bence bu apayrı bir seviyeye dönüşmüş? Format atsanız bile bana kalırsa pek bilgilerinizi girmemeye çalışın temkinli bakın.

1. PC'yi yeniden başlatın. Oturum açma ekranına geldiğinizde, Shift tuşunu basılı tutarak güç > yeniden başlat seçeneğini seçin.
  2. PC bir seçenek seçin ekranına yeniden başlatıldığında, sorun gider > gelişmiş seçenekler > başlangıç ayarları > yeniden başlat seçeneğini seçin.
  3. PC yeniden başlatıldığında, bir seçenekler listesi vardır. PC'yi güvenli modda başlatmak için 4 veya F4 seçeneğini seçin. İnterneti kullanmak için ise 5 veya F5 seçeneğini ağ ile güvenli mod için seçin.
İnternet üzerinden ufak araştırma sonucunda bunu bulabildim deneyebilir misiniz?

Ben bilgisayarıma çok iyi bakarım, bilmiyorum, daha önce de hiç virüs sokmamıştım bu bilgisayara, virüs konusunda temkinli biriyim. Acaba bilgisayarı kapatıp açtım güncelleme oldu da dosyalar mi bozuldu yeni Windows güncellemesi yüzünden?
Teşekkürler.

Teşekkürler.

Evet evet kesinlikle katılıyorum size temkinli olmak gerekiyor gizliligimiz önemli sonuç olarak. Windows'un son güncellemesi dediğiniz gibi dosyalarınızı, ayarlarınızı, sisteminizi bozmuş olabilir. Açıklama yapmamışlar mı acaba çoğu kişi etkilenmiş bu durumdan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam Windows 10 kullanıyorum ama, onun için de geçerli mi bu durum bilginiz var mı:(?

Son durum:
Bilgisayarı açtım ve disk tamir ediliyor dedi,biraz bekledikten sonra disk tamamen düzeldi.Teşekkürler herkese!