"Etkinlestirdim ben bunu yegenim sen merak etme ama etkinlestirme parasi olarak RAM'inden 2 GB'cik odunc aldim." :D

O sirada viruslu KMSpico ile etkinlestirmistir.
Yaşadık hocam, 2GB RAM'den ödünç alınmamıştı ama daha 1333MHz'den 800MHz'e düşülmüştü :D. KMSpico'lar, escrow Windows sürümleri havada uçuşuyordu.

1781120888129.webp

Şundan olurdu.

Önce savcılığa şikayet eder nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmasını sağlardım. Devamında tazminat davası açıp çıkan tazminatı tahsil etmek için o Linux'umu sildiği iş yerine hacze gider ve içinde Windows yüklü olan bütün PC'leri haczederdim.

(Herkes kendi tarzıyla cevap veriyor. 🤷‍♂️ :))

Merhaba arkadaşlar.

Diyelim ki ağır bir Linux kullanıcısısınız. Linux'ta masaüstü ortamına bile TTY arayüzü üzerinden geçiş yapıyorsunuz, yani Display Manager kullanmıyorsunuz. Fakat bir gün bilgisayarınızda bir sorun çıktı ve neden olduğunu bir türlü bulamadığınız için bilgisayarınızı bilgisayarcıya götürdünüz. Bilgisayarcı da sorunu tespit etti fakat ardından sizi arayıp "Sizin bilgisayarınız çökmüş, bu yüzden format attık" dedi ve Linux'unuzu silip Windows kurdu.

Bu durumda sizin tepkiniz ne olurdu?

@Vâveylâ @Dark Raiden @Heribert Yavuz
Donanımsal bir durum için bilgisayarcıya götürürken depolama aygıtını çıkartırım zaten; ama yazılımsal bir sorunda, adam bildiği tek çözüm olan formatı kullanmış. Adama bir şey diyemem pek ama yine de sorması lazımdı: 'Önemli verileriniz var mı ve formatı onaylıyor musunuz?' diye. Neyse, olmuş bitmiş artık, geçmiş olsun; ders olmuştur. Donanımsal olduğundan emin olduğunuz bir durumda depolamayı söküp göndermek daha mantıklı bence.