Hemen 300tl'ye bir usb alıyor. İçine windows 11 kurulum medyası oluşturuyorsun. Sonra gidip biostan usb'yi ilk sıraya alıp formatlıyorsun. Iİternette zibilyon format videosu var. Bilgisayarcılara güven yok. Üstüne paramı onlara vermezdim. Yedekleme olayı için bişey diyemem
Yedekleme de bir şey değil ki. Hard diski söküp harici disk kutusuna takıp onunla verileri yedekleme işlemi. Onun için para bile alınmaması gerekiyor fakat yedekli format attıracaksanız bilgisayarcıya verinin boyutuna göre ek para vermeniz gerekiyor.
Evde yapabileceğin en fazla yarım saatini alabilecek bir işlem için binlerce TL bayılmak mantıksız.
Maalesef format attığım bazı bilgisayarlar o kadar rezil ki "30 dakika sürer" denilen işlem 4-5 saatimi alıyor. Bana bazen bazı bilgisayarlar formata geliyor, inanın saatlerce uğraşıyorum sürücü kurulumu ve güncelleme işlemi için.

Son düzenleme:
Biz bildiğimiz işi küçümsüyoruz arkadaşlar. Sadece bilgisayar camiasında var bu. Bir kombici gelip sadece 2 dk bakıp arızayı söylemeye 700 lira alıyor. Bize format ne olacak ki basit iş gibi geliyor ama bilmeyene sorun siz bir de, bilgisayarım çalışsın da 1000 TL vereyim gideyim derler. Ben de kızardım eskiden ne veriyorsunuz o kadar para getirin ben yaparım diyordum ama artık anlıyorum. Bilgi değerli bir şey.

Biz bildiğimiz işi küçümsüyoruz arkadaşlar. Sadece bilgisayar camiasında var bu. Bir kombici gelip sadece 2 dk bakıp arızayı söylemeye 700 lira alıyor. Bize format ne olacak ki basit iş gibi geliyor ama bilmeyene sorun siz bir de, bilgisayarım çalışsın da 1000 TL vereyim gideyim derler. Ben de kızardım eskiden ne veriyorsunuz o kadar para getirin ben yaparım diyordum ama artık anlıyorum. Bilgi değerli bir şey.
Ne olursa olsun kombi arızasının bakılmasına 700 TL verilmesiyle format atmanın 1750 TL olmasının aynı şey olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta ilk seçenekte kombi ustası o kadar evine kadar gelip arızayı buluyor, 2. seçenekte ise bilgisayarcı oturduğu yerden USB'yi takıp 2 tuşa basıp binlerce lira alıyor.

Bilgi gerçekten değerli. Zaten tanıdıklarımı da bu bilgi birikimim ile eğitsem onlara da böyle gelebilir ama birincisi eğitmek sanılandan çok daha zor, ikincisi ise eğer eğitirsem kendi ayağıma sıkmış olurum.
Ne olursa olsun kombi arızasının bakılmasına 700 TL verilmesiyle format atmanın 1750 TL olmasının aynı şey olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta ilk seçenekte kombi ustası o kadar evine kadar gelip arızayı buluyor, 2. seçenekte ise bilgisayarcı oturduğu yerden USB'yi takıp 2 tuşa basıp binlerce lira alıyor.
Bu arada ben bazı bilgisayarlara yerinde format da atıyorum. Ancak format işlemi sanıldığı gibi yarım saatte biten bir işlem değil. En iyi durumda bile 2 saat sürüyor. Bazen de bilgisayar tam da akşamın köründe formata geliyor, sırf format atabilmek için uyku düzenimi bozuyorum. Ancak bazı bilgisayarlar o kadar rezil ki (Celeron işlemci ve 2 GB RAM'li bilgisayarlar gibi) format işlemi 4-5 saati buluyor.

Format sadece masaüstüne 10 dakikada gelip Chrome ve WinRAR kurup yatmak değildir, Windows Update sürecini çoğu insan görmezden geliyor. Bazen sırf Windows Update sürecinin bitmesi için 2-3 saat beklediğim oldu.
Bilmeyeni ne güzelce kazıklıyorlar. Ne güzel İstanbul.
Bu arada İstanbul'da fiyatlar nasıl? Merak ettim.

Format atmayı bilmeyen adam ₺1.000 olsa bile ödüyor format atmayı bilen adam ₺100 bile ödemiyor o yüzden fiyatı uygun tutmalarının mantığı yok zaten. Kendileri için en mantıklı olanı yapıyorlar. Her hizmetin bize hizmet etmek ile yükümlü olduğunu düşünmek mantıksız. Nasıl huzurevleri bize hizmet etmiyorsa bu tür bilgisayarcılarda bize hizmet etmiyor. Bazı arkadaşların kabaca bahsettiği gibi 3 kuruşluk gider temizleme aleti ile gelen tesisatçının 5 dakikada ₺2.000 aldığı yerde bilgisayarcıda kendi bilgisini o fiyata satmaya çalışabilir.

1750 çok zaten. 500-1000 arası makul. Öğrenebilen öğrensin kendi yapsın kimsenin elinden alan yok.

Bu arada ben bazı bilgisayarlara yerinde format da atıyorum. Ancak format işlemi sanıldığı gibi yarım saatte biten bir işlem değil. En iyi durumda bile 2 saat sürüyor. Bazen de bilgisayar tam da akşamın köründe formata geliyor, sırf format atabilmek için uyku düzenimi bozuyorum. Ancak bazı bilgisayarlar o kadar rezil ki (Celeron işlemci ve 2 GB RAM'li bilgisayarlar gibi) format işlemi 4-5 saati buluyor.

Format sadece masaüstüne 10 dakikada gelip Chrome ve WinRAR kurup yatmak değildir, Windows Update sürecini çoğu insan görmezden geliyor. bazen sırf Windows Update sürecinin bitmesi için 2-3 saat beklediğim oldu.

Bu arada İstanbul'da fiyatlar nasıl? Merak ettim.

Dediğiniz bütün işlemler zaten 3-5 tuşa bakıp yatmak üzerine kurulu hocam... Tamam mekana gidip format atmaya ücret istenmesi doğru da ayağa gelen cihaza format atmak kadar kolay bir şey yok. Ben istenen fiyatı eleştirmiyorum yanlış anlamayın ama işi abartmaya da gerek yok yani...

1750 çok zaten. 500-1000 arası makul. Öğrenebilen öğrensin kendi yapsın kimsenin elinden alan yok.
Ben zaten yakınlarıma 600'e atıyorum bu arada. 1750 gerçekten absürt bir fiyat. Bahsettiğim bilgisayarcı şu anda 1250 TL'ye atıyor formatı, henüz 2025 fiyatlarına geçmediler.

Dediğiniz bütün işlemler zaten 3-5 tuşa bakıp yatmak üzerine kurulu hocam... Tamam mekana gidip format atmaya ücret istenmesi doğru da ayağa gelen cihaza format atmak kadar kolay bir şey yok. Ben istenen fiyatı eleştirmiyorum yanlış anlamayın ama işi abartmaya da gerek yok yani...
Özellikle üstteki mesajlardan birinde "Format yarım saat süren basit bir işlem" denildiği için bunu yazma gereği duydum. Windows Update süreci bazen saatler sürebiliyor.