Adamın yaptığı işlem şu; istediği fiyata bak. Federasyon da yok, yalan söylüyor.

images-8.webp

Biz bildiğimiz işi küçümsüyoruz arkadaşlar. Sadece bilgisayar camiasında var bu. Bir kombici gelip sadece 2 dk bakıp arızayı söylemeye 700 lira alıyor. Bize format ne olacak ki basit iş gibi geliyor ama bilmeyene sorun siz bir de, bilgisayarım çalışsın da 1000 TL vereyim gideyim derler. Ben de kızardım eskiden ne veriyorsunuz o kadar para getirin ben yaparım diyordum ama artık anlıyorum. Bilgi değerli bir şey.

Bunun gibi bir şey.

Adamın yaptığı işlem şu; istediği fiyata bak. Federasyon da yok, yalan söylüyor.

Eki Görüntüle 209454
BIOS gir. USB'yi seç gerisi geliyor.

Biz bildiğimiz işi küçümsüyoruz arkadaşlar. Sadece bilgisayar camiasında var bu. Bir kombici gelip sadece 2 dk bakıp arızayı söylemeye 700 lira alıyor. Bize format ne olacak ki basit iş gibi geliyor ama bilmeyene sorun siz bir de, bilgisayarım çalışsın da 1000 TL vereyim gideyim derler. Ben de kızardım eskiden ne veriyorsunuz o kadar para getirin ben yaparım diyordum ama artık anlıyorum. Bilgi değerli bir şey.
Biz işi küçümsemiyoruz. Servis ücreti adı altında 1000 lira alınması nasıl fahiş fiyat ise bilgisayar hızına göre mesainin 10-30 dakikasını alacak bir uygulamanın 700 lira olması da fahiş fiyattır. Ha adam gelir Firmware Rootkit yemiştir; gerçekten bilgi isteyen işlem, burada işçilik hem mesai hem teknik bilgidir denir tabi.

Merhaba arkadaşlar. Sakarya’nın Sapanca ilçesinde oturuyorum. Bulunduğum ilçede sürekli gittiğim bir bilgisayarcı var. Bu yıl içerisinde birkaç kere gidip geldim ve ara ara format ücretini de sordum.

2025’in başlarında yedeksiz formata 700 TL dedi. Birkaç gün önce gittiğimde ise yedeksiz formatın 1250 TL olduğunu söyledi. Bilgisayarcının dediğine göre bu fiyatları kendileri belirlemiyormuş; Sapanca veya Sakarya’da fiyatları belirleyen bir federasyon var mış. 700 TL olan fiyat federasyonun 2023 format ücreti, 1250 TL ise 2024 format ücretiymiş. Sapanca’daki neredeyse tüm bilgisayarcıların bu federasyon fiyatlarını uyguladığını da söyledi. Kendilerinin özellikle önceki yılların fiyatlarını devam ettirdiklerini de belirtti.

2025 yılı için bu federasyon format ücreti olarak 1750 TL belirlemiş.

Sizce bu ücretler nasıl?
Hocam ben de Sapanca' da yaşıyorum çok merak ettim hangisinden bahsediyorsunuz, çarşıdaki Kartal PC mi o yer?