stygge

Uzman
Merhaba, yeni bir sistem topladım. Neredeyse tüm sorunlarımı bu forumda çözdüm. Geriye bir tek bu bahsedeceğim sorun kaldı. Brave tarayıcı açıkken, BIOS ekranında, CS2 arka planda çalışıyorken vs. ortalama 5-10 dakikada bir bilgisayarda bir tane fan hızlanıyor ve 1 saniye sonra susuyor. HWinfo üzerinden CPU, AIO ve kasa fanlarını izledim. Hiçbirisinin hızında artış olmuyor bu sesi duyduğumda. Ses bu arada dümdüz fan hızlanma sesi. PSU'dan geliyor olabilir mi? Ekran kartı fanları dönmüyor bile. O ses çıktığında ekran kartı fanı 0 RPM olarak görünüyor. Chipsette fan olabilir mi? O yapıyor olabilir mi? Bu sorunu nasıl çözebilirim. Yardımcı olabilir misiniz?
  • PNY 5070 Ti Triple Fan
  • AMD Ryzen 7 9700X
  • ROG STRIX B850-A Gaming Wi-Fi
  • XPG Lancer RGB 16 GB 6000 MHz CL30
  • Lian Li Galahad II Lite Performance 360mm
  • Kioxia Exceria Pro 1TB
  • Aerocool D501A
  • Raijintek Cratos ATX 3.1 850W 80+ Gold PCIe 5.1

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yeni bir sistem topladım. Neredeyse tüm sorunlarımı bu forumda çözdüm. Geriye bir tek bu bahsedeceğim sorun kaldı. Brave tarayıcı açıkken, BIOS ekranında, CS2 arka planda çalışıyorken vs. ortalama 5-10 dakikada bir bilgisayarda bir tane fan hızlanıyor ve 1 saniye sonra susuyor. HWiNFO üzerinden CPU, AiO ve kasa fanlarını izledim. Hiçbirisinin hızında artış olmuyor bu sesi duyduğumda. Ses bu arada dümdüz fan hızlanma sesi. PSU'dan geliyor olabilir mi? Ekran kartı fanları dönmüyor bile. O ses çıktığında ekran kartı fanı 0 RPM olarak görünüyor. Chipsette fan olabilir mi? O yapıyor olabilir mi? Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?
  • PNY 5070 Ti Triple Fan
  • AMD Ryzen 7 9700X
  • ROG STRIX B850-A Gaming Wi-Fi
  • XPG Lancer RGB 16 GB 6000 MHz CL30
  • Lian Li Galahad II Lite Performance 360mm
  • Kioxia Exceria Pro 1TB
  • Aerocool D501A
  • Raijintek Cratos ATX 3.1 850W 80+ Gold PCI-e 5.1

Bu tarz bir durumu yaşayan bir kişi daha görmüştüm. Cratos ara sıra fan açıp kapayabiliyor özellikle ikincil hatlar yükteyse. PSU'ya bakın derim. Eğer ondan geliyorsa güç kaynağının fan eğrisi ile alakalı bir durum. Yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Son düzenleme:
Bu tarz bir durumu yaşayan bir kişi daha görmüştüm. Cratos ara sıra fan açıp kapayabiliyor özellikle ikincil hatlar yükteyse. PSU'ya bakın derim. Eğer ondan geliyorsa güç kaynağının fan eğrisi ile alakalı bir durum. Yapabileceğiniz pek bir şey yok.
Peki bu bir problem midir? Boştayken tarayıcıdayken bunu yapıyor olması saçma değil mi?

Peki bu bir problem midir? Boştayken tarayıcıdayken bunu yapıyor olması saçma değil mi?
Dediğim gibi muhtemelen fan eğrisi ile alakalı bir durum. İkincil hatlar (5v ve 3.3v) yükteyken o şekilde aç kapa yapabiliyor. Aynı durumu yaşayan bir kişi daha vardı burada.

Bu durumu bende yaşadım. Asus tuf anakartta Arctic LF 3 360mm sıvı soğutma vardı. Vram fan , pomp fan ve cpu fan kabloları ayrı olanla taktım anakarta. Bu sorunu yaşadım sonra evet , tarayıcıyı açarken pc uçuyor gibi oluyordu. Baktım senin sıvı soğutman farklı benimkinden ama ben nasıl çözdüğümü anlayatım sana. Bende sıvı soğutma ile gelen bir kablo daha vardı. Saydığım 3 adet fanı tek cpu fan ile kontrol ettirebilen tek giriş yani. Bunu yapınca delirme bitti. Sende de böyle bir kablo var ise. Dene derim. Bios güncel değilse bi güncelle derim. Sevgiler , saygılarla.

Bu durumu bende yaşadım. Asus tuf anakartta Arctic LF 3 360mm sıvı soğutma vardı. Vram fan , pomp fan ve cpu fan kabloları ayrı olanla taktım anakarta. Bu sorunu yaşadım sonra evet , tarayıcıyı açarken pc uçuyor gibi oluyordu. Baktım senin sıvı soğutman farklı benimkinden ama ben nasıl çözdüğümü anlayatım sana. Bende sıvı soğutma ile gelen bir kablo daha vardı. Saydığım 3 adet fanı tek cpu fan ile kontrol ettirebilen tek giriş yani. Bunu yapınca delirme bitti. Sende de böyle bir kablo var ise. Dene derim. Bios güncel değilse bi güncelle derim. Sevgiler , saygılarla.
Öncelikle teşekkür ederim fakat sıvı soğutma ile alakalı bir durum yok. Sorun psu'nun yükte değilken fan açıp bir saniyede kapaması. Çok rahatsız etmeye başladı beni

Öncelikle teşekkür ederim fakat sıvı soğutma ile alakalı bir durum yok. Sorun psu'nun yükte değilken fan açıp bir saniyede kapaması. Çok rahatsız etmeye başladı beni
Rica ederim . Çözüm sağladığında bizimle paylaşırsan çok mutlu olurum bende. İyi akşamlar , sevgiler ve saygılarla.

Rica ederim . Çözüm sağladığında bizimle paylaşırsan çok mutlu olurum bende. İyi akşamlar , sevgiler ve saygılarla.
Başka bir konuda bir arkadaş aynı sorunu yaşamış satın aldığı yerle iletişime geçmiş bunun bir problem olmadığını söylemişler fakat pc yükte değilken bunun yaşanması bence saçma. Tarayıcı açıkken psu fanı neden çalışıyor ki anlamış değilim. Hocam sizin bu konuyla alakalı bir fikriniz var mıdır? @Recep Baltaş

Dediğim gibi muhtemelen fan eğrisi ile alakalı bir durum. İkincil hatlar (5v ve 3.3v) yükteyken o şekilde aç kapa yapabiliyor. Aynı durumu yaşayan bir kişi daha vardı burada.

Bunun bir arıza ya da problem olmadığını belirten kişiler var başka forumlarda ve benimle aynı psu'ya sahip olan kişilerde de bunu yaşayanlar var. Sanırım kafaya takmamak gerekiyor. Tek korkum bir arızaysa ve parçalara zarar verirse diye bir korku...

Son düzenleme:
Başka bir konuda bir arkadaş aynı sorunu yaşamış satın aldığı yerle iletişime geçmiş bunun bir problem olmadığını söylemişler fakat pc yükte değilken bunun yaşanması bence saçma. Tarayıcı açıkken psu fanı neden çalışıyor ki anlamış değilim. Hocam sizin bu konuyla alakalı bir fikriniz var mıdır? @Recep Baltaş

Bunun bir arıza ya da problem olmadığını belirten kişiler var başka forumlarda ve benimle aynı psu'ya sahip olan kişilerde de bunu yaşayanlar var. Sanırım kafaya takmamak gerekiyor. Tek korkum bir arızaysa ve parçalara zarar verirse diye bir korku...
1761415125478.webp

Bu 1000W'lık modelin ses haritası. Gördüğün gibi fan aç kapa yapmış belirli bir yerde. Yani muhtemelen sizde yaşananda bu.