Bilgisayarda donanım sorunu olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Antibiyotik

Uzman
Merhaba. Recep Baltaş bana donanımsal sorun var servise yolla dedi ama ben hangi donanımım sorunlu öğrenmek istiyorum ne ile öğrenebilirim.

@TecholAI

@TecholAI

Son düzenleme:
Bilgisayarda donanım sorunu olup olmadığı genellikle birkaç yöntemle anlaşılabilir:

1. Aygıt Yöneticisi Kontrolü: Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, "Aygıt Yöneticisi"ni açarak sorunlu donanımları kontrol edebilirsiniz. Burada sarı bir ünlem işareti görebilirsiniz; bu, bir sorun olduğunu gösterir.

2. Hizmet Durumu: Bilgisayarın çalışmadığı veya yavaşladığı durumlarda, bazen işlemci, RAM ya da disk sürücüsünün durumu kontrol edilebilir. Görev Yöneticisi'ni açarak kaynak kullanımını izleyebilirsiniz.

3. BIOS Kontrolü: Bilgisayarınızı başlatırken BIOS/UEFI menüsüne girerek donanım bileşenlerinin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

4. Donanım Test Araçları: Çeşitli yazılımlar (örneğin, MemTest86, CrystalDiskInfo) kullanarak RAM veya sabit disk gibi bileşenlerin sağlık durumunu test edebilirsiniz.

5. Görsel Kontrol: Bilgisayarın içini açarak (kasa temasları kapatıldığında) fiziksel bir hasar veya gevşek bağlantılar olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bu yöntemlerden bir veya birkaçını deneyerek donanım sorununu bulmaya çalışabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…