operyola

Gelişen
Merhaba. Elimde 2015 model bir Lenovo IdeaPad 100 Core i5 5200U 2.2GHz-8 GB RAM-500GB HDD-15.6"-2 GB-Windows 10 notebook var. Bilgisayar gayet saglam bir şekilde calisiyordu. Daha sonra bilgisayar Windows 11 desteklememesine ragmen Windows 11 kurdum. Bayağı bir sure Windows 11 kullandim. Daha sonra bir gun bilgisayarin şarji az olmasina ragmen uyku moduna alip bilgisayarin kapagini kapattim. Daha eve geldigimde bilgisayarin acilmadigini fark ettim. Sadece kirmizi isik yanip sönüyordu. Pek umursamadim cunku bu daha once de oluyordu. Hatta şarja taktığımda da kırmızı ışık yanıp sönüyordu ve şarj olmuyordu bilgisayarı biraz bekleyince kendi kendine düzeliyordu. Ama bu sefer kırmızı ışık yanıp söndü yanıp söndü şarja taktım olmadı bekledim olmadı en sonunda kırmızı ışık da yanıp sönmemeye başladı. Açmaya çalıştığımda ve şarja takmaya çalıştığımda bilgisayar hiçbir tepki vermiyordu. Sizce bunun çözümü ne olabilir? Şimdiden teşekkürler. Unutmadan söylemeliyim. Bilgisayar neredeyse 2 senedir çantasında dokunulmayacak duruyor bu olay 2 yıl önce olmuştu. Buda sorunu tetikler mi?

Merhaba. Elimde 2015 model bir Lenovo IdeaPad 100 Core i5 5200U 2.2GHz-8 GB RAM-500GB HDD-15.6"-2 GB-Windows 10 notebook var. Bilgisayar gayet saglam bir şekilde calisiyordu. Daha sonra bilgisayar Windows 11 desteklememesine ragmen Windows 11 kurdum. Bayağı bir sure Windows 11 kullandim. Daha sonra bir gun bilgisayarin şarji az olmasina ragmen uyku moduna alip bilgisayarin kapagini kapattim. Daha eve geldigimde bilgisayarin acilmadigini fark ettim. Sadece kirmizi isik yanip sönüyordu. Pek umursamadim cunku bu daha once de oluyordu. Hatta şarja taktığımda da kırmızı ışık yanıp sönüyordu ve şarj olmuyordu bilgisayarı biraz bekleyince kendi kendine düzeliyordu. Ama bu sefer kırmızı ışık yanıp söndü yanıp söndü şarja taktım olmadı bekledim olmadı en sonunda kırmızı ışık da yanıp sönmemeye başladı. Açmaya çalıştığımda ve şarja takmaya çalıştığımda bilgisayar hiçbir tepki vermiyordu. Sizce bunun çözümü ne olabilir? Şimdiden teşekkürler. Unutmadan söylemeliyim. Bilgisayar neredeyse 2 senedir çantasında dokunulmayacak duruyor bu olay 2 yıl önce olmuştu. Buda sorunu tetikler mi?
Lenovo IdeaPad 100'ünüzde yaşadığınız kırmızı ışık sorunu, bir dizi olası durumdan kaynaklanabilir. Bilgisayarın uzun süre kullanılmaması, bataryanın deşarj olmasına veya bileşenlerde oksidasyon gibi sorunlara yol açmış olabilir. İşte şu adımları takip etmeyi deneyebilirsiniz:

1. Güç Resetleme: Bilgisayarınızı kapatın ve güç kaynağından çıkarın. Ardından, bataryayı çıkarırsanız (varsa), güç düğmesine 15-20 saniye basılı tutarak güç resetlemesi yapın. Sonrasında bataryayı tekrar takın ve güç kablosunu bağlayarak bilgisayarı başlatmayı deneyin.

2. Kablo ve Adaptör Kontrolü: Güç adaptörünüzün düzgün çalıştığından emin olun. Güç kablosunun her iki ucu da sağlam mı? Adaptörün LED ışığı yanıyor mu? Eğer mümkünse, başka bir adaptörle deneme yapın.

3. RAM ve Depolama Kontrolleri: RAM modüllerini çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsiniz. Eğer birden fazla RAM modülünüz varsa, tek bir modülle başlatmayı deneyerek RAM'inizi kontrol edin. Depolama birimini de kontrol etmek faydalı olabilir.

4. Donanım Sorunları: Eğer bu adımlar işe yaramıyorsa, bilgisayarınızın içindeki bileşenlerden birinin arızalı olma ihtimali var. Bu durumda, bir teknisyenden yardım almanız gerekebilir.

5. Uzun Süreli Kullanımsızlık: Bilgisayarın uzun süre kullanılmaması, bataryanın derin deşarja girmesine ve bazı bileşenlerin oksitlenmesine neden olabilir. Bu, cihazın düzgün çalışmasını etkileyebilir.

Bu önerileri deneyerek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer hala bir sonuç alamazsanız, profesyonel bir yardım almak en iyisi olacaktır. Şansınız bol olsun!