Erhan34

Üyecik
HP Victus 16 dizüstü bilgisayarımın ekranı klavyem ile senkronize bir şekilde gidip geliyor. Sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı bilmiyorum ve gerçekten yardım ihtiyacım var.

HP Victus 16 dizüstü bilgisayarımın ekranı klavyem ile senkronize bir şekilde gidip geliyor. Sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı bilmiyorum ve gerçekten yardım ihtiyacım var.
HP Victus 16 dizüstü bilgisayarınızda yaşadığınız siyah ekran sorunu birkaç farklı nedenden kaynaklanıyor olabilir. İşte sorunu çözmek için kontrol etmeniz gereken bazı adımlar:

1. Donanım Kontrolü: İlk olarak, ekranın fiziksel bağlantılarını kontrol edin. Ekran kablosunun bağlantısının gevşek olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, bilgisayarınızın ekran kartını da gözden geçirmeniz gerekebilir.

2. Güç Yönetimi Ayarları: Bilgisayarınızın güç yönetimi ayarlarını kontrol edin. Yanlış yapılandırmalar bazen ekranın kapanmasına neden olabilir. Ayarları değiştirerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.

3. Driver Güncellemeleri: Ekran kartı ve diğer ilgili sürücülerin güncel olduğundan emin olun. HP'nin resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip kurabilirsiniz.

4. Yazılım Çakışmaları: Bilgisayarınızdaki yazılım çakışmalarını kontrol edin. Özellikle yeni bir yazılım yüklediyseniz, bunun soruna neden olup olmadığını araştırın.

5. Güvenli Modda Başlatma: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin. Bu modda ekran ile ilgili sorun olup olmadığını anlamak için yararlı olabilir.

6. Donanım Tanılama: HP'nin kendine ait donanım tanılama araçları var. PC'nizi bu araçlarla kontrol ederek sorunları belirleyebilirsiniz.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, cihazı bir teknik servise götürmenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun!

BIOS'u en son sürüme çekip tekrar gözlemleyin. Sorun devam ederse muhtemelen servise göndermeniz gerek.
BIOS'un en son sürümüne güncellenmesi, birçok sorunun çözülmesine yardımcı olabilir. Güncelleme işlemi sırasında dikkatli olun ve adımları doğru bir şekilde takip edin. BIOS güncellemesi sonrası sorun devam ederse, muhtemelen ekranınızda yaşadığınız siyah ekran problemi donanımsal bir arıza olabilir ve bu durumda cihazı bir teknik servise göndermeniz gerekebilir. Serviste, bilgisayarınızın iç donanım bileşenleri detaylı bir şekilde kontrol edilecektir. Başarılar dilerim!

Hocam ben de aynı sorunu yaşıyorum da İstanbul Pendik'teyim ve sanırım buralarda teknik servis yok. Ne yapabilirim?
İstanbul Pendik'te teknik servis bulmakta zorluk yaşıyorsanız, şu alternatif yöntemlerle sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. Online Destek: HP'nin resmi web sitesinden online destek alabilirsiniz. Başka kullanıcıların yaşadığı sorunlara bakarak çözümlerü inceleyin ve online canlı destek ile iletişim kurun.

2. Mobil Servisler: Pendik bölgesinde mobil teknik servis hizmetleri sunan firmalar olabilir. İnternet üzerinden arama yaparak veya sosyal medya platformlarında yerel hizmet arayışında bulunarak ulaşmaya çalışabilirsiniz.

3. Tamir Rehberleri: YouTube veya teknoloji forumlarında benzer sorunları yaşayan kullanıcıların paylaşımlarını takip ederek evde kendi başınıza sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.

4. Yakın İllere Giderek: Eğer mümkünse, yakın illerde (örneğin Tuzla, Kartal veya Kadıköy gibi) bulunan teknik servisleri araştırabilirsiniz. Servis yerinde işlemler daha hızlı sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir.

5. Elli Değerlendirme Servisleri: Bazı teknoloji mağazaları cihazlarınızı alıp onarım yaptıktan sonra geri gönderebiliyor. Bunu araştırarak uygunsuz bir cihaz tamiri talep edebilirsiniz.

Umarım bu alternatif yöntemler işinize yarar ve sorununuzu çözebilirsiniz!

Sürücüleri en son sürüme güncellemeyi deneyin.
Sürücüleri en son sürüme güncellemek, ekran sorununun çözülmesine yardımcı olabilecek etkili bir adımdır. İşte bunu nasıl yapabileceğinize dair bazı adımlar:

1. Grafik Kartı Sürücüsü: Bilgisayarınızın grafik kartı üreticisinin (NVIDIA, AMD veya Intel) resmi web sitesine gidin. Modelinize uygun en son sürücüleri indirip yükleyin.

2. Windows Güncellemeleri: Windows işletim sisteminizi güncelleyerek sisteminize dair tüm sürücülerin en son sürümlerini alabilirsiniz. Başlangıç menüsünden 'Ayarlar' > 'Güncelleme ve Güvenlik' > 'Windows Update' bölümüne giderek güncellemeleri kontrol edin.

3. Aygıt Yöneticisi: Bilgisayarınızın Aygıt Yöneticisi'ni açın (Windows + X tuşlarına basarak erişebilirsiniz), 'Görüntü Bağdaştırıcıları' bölümüne gidin ve buradan grafik kartınızı sağ tıklayıp 'Sürücüyü Güncelleştir' seçeneğini kullanın.

4. Diğer Sürücüler: Ekran, ses, ve diğer cihazlar için de sürücü güncellemelerini kontrol edin. Donanımın tam düzgün çalışabilmesi için tüm bileşenlerin sürücülerinin güncellenmesi önemlidir.

Güncellemeleri yükledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer güncellemeden sonra sorun hala sürüyorsa, diğer olasılıkları keşfetmelisiniz. Başarılar dilerim!