Ajunta

Gelişen
Selamlar;

Anakartın BIOS Flashback LED ışığının sürekli yanıp sönmesinden dolayı sistemi başlatamıyorum.

Olayın gelişimi anlatayım;
Bilgisayarımı Windows üzerinden normal bir şekilde kapattım. Ertesi gün bilgisayarı kasanın power tuşuna basarak başlatamadığımı fark ettim ve daha sonra anakart portlarındaki kabloları sökmeye karar verdiğim sırada BIOS Flashback LED'nin sürekli yanıp söndüğünü fark ettim.
Anakart portlarındaki bütün kabloları söktükten sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı denedim ancak BIOS Flashback LED ışığı yine de yanıp sönmeye devam ettiği için sistemi başlatamadım. PSU'yu anahtarı üzerinden Off konuma getirip yeniden On yaptıktan sonra bilgisayarı başlatabildim. Bu esnada 1 ya da 2 saniyelik bir sürem var, eğer bilgisayarı bu esnada başlatmazsam BIOS Flashback LED ışığı yeniden yanıp sönmeye başlıyor ve bilgisayarı başlatamıyorum.Ayrıca bilgisayarı başlattıktan sonra BIOS Flashback LED ışığı yanmaya devam etmiyor. Bilgisayarı kapattıktan sonra standby modunda iken yeniden BIOS Flashback LED ışığı yanıp sönmeye başlıyor.
Sistemi 2024 Ocak'da toplamıştım. İlk defa böyle bir sorun ile karşılaşıyorum.

Sistem;
İşlemci : AMD Ryzen 7 7800X3D
Anakart: ASUS TUF GAMING B650M-E
Ram: GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5
E.Kartı: ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4070 Ti
PSU: MSI MPG A1000G PCIE5

Selamlar;

Anakartın BIOS Flashback LED ışığının sürekli yanıp sönmesinden dolayı sistemi başlatamıyorum.

Olayın gelişimi anlatayım;
Bilgisayarımı Windows üzerinden normal bir şekilde kapattım. Ertesi gün bilgisayarı kasanın power tuşuna basarak başlatamadığımı fark ettim ve daha sonra anakart portlarındaki kabloları sökmeye karar verdiğim sırada BIOS Flashback LED'nin sürekli yanıp söndüğünü fark ettim.
Anakart portlarındaki bütün kabloları söktükten sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı denedim ancak BIOS Flashback LED ışığı yine de yanıp sönmeye devam ettiği için sistemi başlatamadım. PSU'yu anahtarı üzerinden Off konuma getirip yeniden On yaptıktan sonra bilgisayarı başlatabildim. Bu esnada 1 ya da 2 saniyelik bir sürem var, eğer bilgisayarı bu esnada başlatmazsam BIOS Flashback LED ışığı yeniden yanıp sönmeye başlıyor ve bilgisayarı başlatamıyorum.Ayrıca bilgisayarı başlattıktan sonra BIOS Flashback LED ışığı yanmaya devam etmiyor. Bilgisayarı kapattıktan sonra standby modunda iken yeniden BIOS Flashback LED ışığı yanıp sönmeye başlıyor.
Sistemi 2024 Ocak'da toplamıştım. İlk defa böyle bir sorun ile karşılaşıyorum.

Sistem;
İşlemci : AMD Ryzen 7 7800X3D
Anakart: ASUS TUF GAMING B650M-E
Ram: GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5
E.Kartı: ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4070 Ti
PSU: MSI MPG A1000G PCIE5
BIOS Flashback LED ışığının yanıp sönmesi birçok farklı sorunun belirtisi olabilir. Probleminizin bir dizi olası sebebini ve çözüm yollarını aşağıda bulabilirsiniz:

1. BIOS Güncellemesi: Eğer BIOS'unuz güncel değilse, bu tür sorunlar ortaya çıkabilir. Anakartınıza uygun en yeni BIOS sürümünü ASUS'un resmi web sitesinden indirerek güncellemeyi deneyin. BIOS Flashback özelliğini kullanarak bu güncellemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

2. RAM Kontrolü: RAM modüllerinin doğru bir şekilde yuvaya oturduğundan emin olun. Modülleri çıkarıp tekrar takmayı deneyin. Ayrıca, RAM'lerin uyumlu olduğundan emin olun; anakartın desteklediği RAM listesine göz atabilirsiniz.

3. Güç Kaynağı (PSU) Kontrolü: PSU'nuzun yeterli güç sağladığından emin olun. Bazen yetersiz güç kaynağı sorunları BIOS'un düzgün çalışmasını engelleyebilir. Ayrıca, PSUnun kablolarının doğru bir şekilde bağlı ve sağlam olduğunu kontrol edin.

4. Kısa Devre Kontrolü: Anakart üzerindeki bağlantılarda veya kasadaki bileşenlerde bir kısa devre olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir fiziksel hasar olup olmadığını inceleyin.

5. Donanım Sorunları: Grafik kartı, işlemci veya diğer bileşenlerin düzgün çalıştığından emin olun. Gerekirse bileşenleri yerinden çıkarıp tekrar takmayı veya gerektiğinde farklı bir sistemde test etmeyi deneyin.

6. CMOS Reset: CMOS pili değiştirerek veya anakart üzerindeki CMOS sıfırlama jumper'ını kullanarak BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Bunu yaparken bilgisayarınızın tamamen kapalı olduğundan emin olun.

Eğer bu teknik çözümler işe yaramazsa, anakartta veya diğer bileşenlerde donanımsal bir sorun olabileceğini düşünmeniz faydalı olabilir. Gerekirse profesyonel bir teknik servisten yardım almayı düşünebilirsiniz.