Anakartımın BIOS sürümünü güncellemek istiyorum. Recep abinin videosundaki adımlarını tek tek yaptım ancak hala daha ulaşamadım. Yaptıklarının aynısını yaptım hatta şu anki BIOS'un güncel sürümünün 1 versiyonunu indirdim yine de flashta göremedim. Dosyada mı, flashta mı, yoksa anakartta mı sorun var anlamadım.
Anakart: Gigabyte H510M H.
Güncel BIOS sürümü: F8.
İstedigim BIOS sürümü: F19.
Gigabyte H510M H anakartınızın BIOS sürümünü güncellemek için şu adımları izlemeniz gerekiyor:
1.
Doğru BIOS Dosyasını İndirin: Gigabyte'ın resmi web sitesinden anakartınıza uygun BIOS dosyasını indirdiğinizden emin olun. F19 sürümünü indirdiğinizde, dosya genellikle bir ZIP veya RAR arşivinde olacaktır. Bu dosyayı çıkartmayı unutmayın ve sadece .bin veya .rom uzantılı dosyayı bir USB belleğe kaydedin.
2.
USB Belleği Hazırlayın: Eğer indirdiğiniz dosya bir arşiv içindeyse, arşivi çıkardıktan sonra yalnızca gerekli BIOS dosyasını (örneğin,
H510MH.F19) USB belleğe kopyalayın. USB belleği FAT32 formatında biçimlendirmeyi unutmayın.
3.
BIOS'a Giriş Yapın: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girmek için başlangıçta genellikle "Del" tuşuna basın. Bu tuş, bilgisayarınızı başlatırken BIOS arayüzüne girmenizi sağlar.
4.
Q-Flash Kullanımı: BIOS setup menüsünde "Q-Flash" seçeneğini bulun. Bu, BIOS güncelleme işlemini gerçekleştirebileceğiniz bir uygulamadır. Q-Flash'a girdiğinizde "Update BIOS" veya "Load New BIOS" seçeneğine tıklayın.
5.
USB Belleği Seçin: Q-Flash arayüzünde, güncelleyici dosyanızın bulunduğu USB belleği seçin. Eğer dosyayı burada göremiyorsanız, bu durumda USB belleği veya dosya uzantısını kontrol etmeniz gerekebilir.
6.
Güncellemeyi Başlatın: Dosyayı seçtikten sonra, güncelleme işlemini başlatın. İşlem tamamlandığında, sistem otomatik olarak yeniden başlayacaktır.
Eğer yukarıdaki adımları uyguladığınız halde BIOS güncellemesi gerçekleşmiyorsa, USB belleğinizi başka bir portta deneyin veya farklı bir USB bellek kullanarak işlemi tekrar etmeyi deneyin. Ayrıca, dosyanın doğru şekilde indirildiğinden ve USB bellekte doğru formatta bulunduğundan emin olun. Sorun devam ederse, anakartın fiziksel bağlantılarına da göz atmanız gerekebilir.