25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Tarayıcı ayarlarından bana sormadan indirme yapmasını kapattım, bazı sitelere girince otomatik dosya indirebiliyordu. Bunun gibi yapmam gereken başka ayarlar var mı? Kaspersky kullanıyorum ek olarak.

Tarayıcı ayarlarından bana sormadan indirme yapmasını kapattım, bazı sitelere girince otomatik dosya indirebiliyordu. Bunun gibi yapmam gereken başka ayarlar var mı? Kaspersky kullanıyorum ek olarak.

Bilinmeyen sitelere girme, bilinmeyen uygulama/oyun indirme yeterli. Virüs vs yemezsin.

Reklam engelleyici kullan ayrıca dns tabanlı bir reklam engelleyici daha kullan. Girdiğin sitelere dikkat et. Kararsız kaldığın hiçbir dosyayı indirme.

Bu site iyi bir referans sağlar Windows telemetrileri için NextDNS yerel engelleme filtresi kullanın.

Bu siteye bakarsan birçok konuda bilgi sahibi olursun. Arkadaşlar reklam engelleyici önermiş mesela, ama tek başına bence yeterli değil. Bunun üçüncü taraf çerezleri var, parmak izini ayırt edilemez yapmak var (Brave bu konuda iyi sayılır ama eksikleri var), cihazınızı güvende tutmak, VirusTotal’ın nasıl kullanıldığını anlamak var. Dolayısıyla ben hepsini yazamam buraya, ama verdiğim site çok iyi bir referans sağlıyor.