Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Elmas Kafa

Uzman
Arkadaşlar, bilgisayarda KMS olup olmadığını anlamak istiyorum, attığım yerde yazması gerekiyormuş fakat ben anlamadım. Var mı KMS?

Dosya Ekleri

• IMG_0188.webp
    IMG_0188.webp
    309,2 KB · Görüntüleme: 162
Çözüm
Arkadaşlar, bilgisayarda KMS olup olmadığını anlamak istiyorum, attığım yerde yazması gerekiyormuş fakat ben anlamadım. Var mı KMS?
Eki silmenizi tavsiye ederim, bu bilgilerle anahtarınız çalınabiliyor.

Sorunun cevabına gelince, OEM_DM CHANNEL bilgisayarınız anakarta bağlı bir anahtar kullanıyor demek. KMS olsa VOLUME_KMS yazar.
Böyle bir ekran görüntüsü atarken "slmgr /dli" komutunu kullanıp ürün anahtarınızı karalayarak atın bir dahakine.

Sorunun cevabına gelince, OEM_DM CHANNEL bilgisayarınız anakarta bağlı bir anahtar kullanıyor demek. KMS olsa VOLUME_KMS yazar.
Böyle bir ekran görüntüsü atarken "slmgr /dli" komutunu kullanıp ürün anahtarınızı karalayarak atın bir dahakine.

Çözüm

OEM anahtarlar çalınsa bile başka bilgisayarlarda kullanılamaz. Yine de ek silinse iyi olur dediğiniz gibi.

Arkadaşımızın da dediği gibi OEM_DM yazıyorsa sorun yok demektir. KMS etkinleştirme olsaydı VOLUME_KMSCLIENT yazardı.

Ben de kendimden örnek vereyim:

slmgr dlv çıktısı 1.webp

Bende gördüğünüz gibi RETAIL yazmakta, yani Retail lisans mevcut. Aslında tam Retail lisans değil, dijital bir lisans tanımlı sistemimde. Ama sonuçta Retail olduğu için başka bilgisayara taşıma imkanım var (Microsoft hesabı ile).

OEM lisanslar ise başka bilgisayarlara taşınamaz, zira bilgisayarla birlikte yaşar ve ölürler.

Cihazda KMSpico olup olmadığına böyle karar veremezsiniz.

KMSpico ile yalnızca* sistem etkinleştirilmiyor. Arkadaşların bahsettiği scriptin <all> argümanı var, bununla birlikte çalıştırmalısınız ve tüm microsoft ürünlerini tek tek denetlemelisiniz.

Ayrıca KMSpico genelde kendini zamanlanmış görevlerde tekrar çalışacak şekilde kurgular, bunu da kontrol etmelisiniz.

Sorunuz yalnızca "cihazımdaki işletim sistemi lisansı orjinal mi?" şeklinde olsaydı yukarıdaki cevapları verirdim.

Son düzenleme:
Cihazda KMSpico olup olmadığına böyle karar veremezsiniz.

KMSpico ile yalnızca sistem etkinleştirilmiyor. Arkadaşların bahsettiği scriptin <all> argümanı var, bununla birlikte çalıştırmalısınız ve tüm Microsoft ürünlerini tek tek denetlemelisiniz.

Ayrıca KMSpico genelde kendini zamanlanmış görevlerde tekrar çalışacak şekilde kurgular, bunu da kontrol etmelisiniz.

Sorunuz yalnızca "cihazımdaki işletim sistemi lisansı orijinal mi?" şeklinde olsaydı yukarıdaki cevapları verirdim.

1.olarak "yalnızca" diye bir kelime yok, Türkçe kurallarına dikkat edelim.

2.olarak KMSpico'ya böyle karar verilmediğini zaten biz de biliyoruz, arkadaş yüksek ihtimalle "cihazım KMSpico ile etkinleştirildi mi?" yazmak istedi, cevabı da gayet açık.

Düzeltme için teşekkürler.

Kişinin ne sorduğu hiç umrumda değil, kesin olarak bunu kimse tahmin edemez. Konuda ne sorulmuşsa ona açıklık getiririm.

Sizin önerilerinizde bir yanlışlık var falan da demedim, yalnızca eksik, çünkü arkadaşın sorusu çok genel.

Ben ek bilgi verdim, bunu muhtemelen kimse görmemiştir, bilmeyen kullanır. Gereksiz konuyu şişirmeyeceğim.

İyi sosyaller.

Düzeltme için teşekkürler.

Kişinin ne sorduğu hiç umrumda değil, kesin olarak bunu kimse tahmin edemez. Konuda ne sorulmuşsa ona açıklık getiririm.
Böyle düşünerek giderseniz çoğu konuda yanlış cevap verme potansiyeliniz var. Moderatörler konu başlıklarını çok değiştiriyorlar ve bu sebeple sorular değişebiliyor. Bununla alakalı öneri bile açılmıştı "moderatörler her konuyu değiştirmesin" diye.

Ayrıca ne sorduğunu da gönderdiği ekran görüntüsü ve yazdıklarıyla tahmin etmek gayet basit. Arkadaş da bilgisayarını KMS ile etkinleştirdiğini düşünmüş belli ki, benim cevabımı direkt onayladı. Onu sormuyor olsaydı veya sorunu çözülmemiş olsaydı "Ben bunu sormadım hocam, şunu sordum" yazarak sorusunu düzeltebilirdi.